Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a probléma az LCD...

Mi lehet a probléma az LCD tvmmel? Javítható-e várható e rosszabodás?

Figyelt kérdés

Üdv!

Van egy két éves Samsung nagyképernyős LCD tvm. Amikor bekapcsolom egy vékony kék csík látható a képernyőn ami 10 perc után eltűnik.

2010. okt. 20. 12:39
 1/3 Jovanny ***** válasza:
Ez az LCD panel csatlakozósorának hibája szerintem. Ezek az érintkezők úgy vannak ráfüstölve az üvegre, és elöregszenek. Nekem van egy laptopom, amiben kijelzőt cseréltettem,mert betört. Használt, kis hibás kijelzőt tetettem bele, két vízszintes csík van az alsó harmadában,vagyis csak volt, mert kb. 1 hónap után már 3 van. Nem annyira zavaró, főleg, hogy leginkább töltögetni szoktam csak vele. Egy TV-nél már inkább zavaró lehet, de nem hiszem, hogy javítható a hiba, vagyis javítható, de megvan az esélye, hogy még rosszabb lesz.
2010. okt. 20. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Szalagkábel is okozhatja, ami elég könnyen, olcsón javítható. Keress az interneten olyan szervizt, ahol ingyenes a bevizsgálás. Megnézik, megmondják körülbelül mennyi lenne a javítás és ha nem kéred, akkor semmi gond, nem kell fizetni semmit.

Különben a Samsungokra 3 év megosztott garancia jár. Mivel a harmadik évben vagytok, már csak a kijelző problémáit javítják, de nektek ugye nyilván azzal van gond. Szóval ha rendes üzletben vetted, hivatalos Samsung garanciával, akkor nézz utána!

2010. okt. 20. 13:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. A probléma több rétű. Észak-Írországban élünk itt is vettük a tvt az üzletlánc ahol vettük megszűnt ráadásul nem kaptunk garanciakönyvet anno csak egy blokkot amin rajta van hogy őrizzük meg és azzal élhetünk a garanciával. igen én is olvastam a magyar samsung oldalon hogy 3 év a garancia na itt a samsung azt mondta tvkre egy év jár..szóval mindenképpen saját költség volna a javítás. De egyelőre még csak a bekapcsolás utáni első 10percben van ott a csík...szóval várható hogy rosszabb lesz ugye?:(
2010. okt. 20. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!