Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi lehet a baja a kazettának?

Mi lehet a baja a kazettának?

Figyelt kérdés
Találtam 3db kazettát, de a hifi alig bírta tekerni, még gyorstekerésnél is néha belassult. De párszor áttekertem, egy fokkal jobb, de még mindig van, hogy lejátszás közben "kidobja" a kazettát, nem játsza le. Mind a 2 deckben próbáltam.
2023. nov. 9. 16:28
 1/7 A kérdező kommentje:

Rendesen zavaró, hogy megy a zene, és belassul néha. Most valahogy belevarázsoltam a hifibe úgy, hogy nyitva van a deck (Egy érzékelőt kellett lenyomni, hogy azt higgye csukva van), csavarhúzúval rásegítettem a forgatásban, így megint bírja forgatni.

össze lenne tapadva a szalag? Elvégre min. 15 évet állt mozdulatlanul.

2023. nov. 9. 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Meg van nyúlva a szíj a motoron.
2023. nov. 9. 17:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Az lehetetlen. Más kazettákat tökéletesen lejátszik, teker.

Csak ennél a 3-nál van ez.

2023. nov. 9. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a szalagvezető a kazettában és lépcsős lesz a feltekercselt szalag és súrlódik a kazetta házához
2023. nov. 9. 18:30
 5/7 A kérdező kommentje:

A szalagot szépen feltekeri, viszont úgy néz ki, az volt a megoldás, hogy párszor oda-vissza tekertem, így a szalag is feszesebb lett.

Viszont még mindig lejátszás közben megáll néha. Itt egy videó a jelenségről:

[link] (a csavar csak az érzékelőt támasztja, hogy elinduljon a lejátszás)

Akkor ez az miatt lenne, hogy a szalagvezető nem forog rendesen ("szorul"), és a deck meg nem bírja tekerni?

2023. nov. 9. 19:51
 6/7 Szirty ***** válasza:
Szorul.
2023. nov. 9. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:
Szedd szét a kazit, mosd át a műanyag részeket langyos mosogatószeres vízben egy fogkefével, és összerakásnál a 2 szalagvezető görgőnek adj egy kis szilikon olajat. De csak a tengelyre és tényleg csak leheletnyit.
2023. nov. 12. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!