Létezik olyan átalakító kábel melyik rca ról koaxra ad ki jelet?
Kell hozzá egy modulátor. PL.
Vagy ha kallódik ott valahol egy videó rekorder, akkor azzal is meg lehet oldani.
Elfogtam egy nem privát üzenetet:
"Az üzenet szövege:
Philips tvből van RCA kimenet és ezt a jelet akarom átvinni egy másik helységbe ahol régi Sony tv van de csak koaxiális bemenetek van."
Oké, hogy Philips meg Sony, de pontosan milyen típusok?
Oké, hogy RCA, meg koax, de pontosan milyen ki és bemenet? Milyen jelet - rádiófrekvenciás, analóg audió, analóg video, digitális audio,... - akarsz átvinni?
Megint elfogtam egy nem privát üzenetet:
"Az üzenet szövege:
A Philps Smart tv ez csatlakozik a digi beltérihez HDMI kábellel és ezen van Rca kimenet.Innen akarom a Sonyi tvre átvinni a tv jelet ami analóg régi tv és csak koax bemenet van rajta.Mivel kicserélte a Digi a beltérit amin csak HDMI kimenet van azért keresek megoldást.Eddig a régi beltériből koaxon kapta a Philps tv a jelet amit megosztottam így a Sonyi tvt is tudtam nézni amin nagyon jó kép van és sajnálom eldobni.Persze tudom mindkét tvn ugyanazt látom de vagy az egyik tv van bekapcsolva vagy a másik vagy esetleg mindkettő csak különhelységben vannak.A koax már kíván építve Beltéritöl a Sonyi tv ig csak most nem tudom hogy vigyem a jelet át erre keresek megoldást."
Na közelebb járunk a megoldáshoz.
Az "analóg, régi" Sony TV-hez - ha tényleg csak és kizárólag antennabemenete van (ezért kérdeztem a pontos típust!) - mindenképpen analóg TV-s modulátor kell.
Ezek a TV-modulátorok - mint például az alábbiak:
- [link]
- [link]
- [link]
analóg kompozit videojelet és analóg sztereó audiojelet várnak.
Na most már csak azt kellene megtudni, hogy a Philips "Smart tv"-nek vannak-e ilyen kimenetei (ezért kérdeztem a pontos típust!).
Ha nem lenne videokimenete, akkor a HDMI-t kellene megcsapolni.
Ehhez kellene egy HDMI-elosztó - például ilyen:
aminek egyik fele megy a Philips "Smart tv"-hez, a másik meg egy HDMI-analog kompozit videó + analóg sztereó audió átalakítóhoz - például:
majd a kapott analóg jelek mehetnek a modulátorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!