Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Melyik Ipad-et érdemes 2023-ba...

Melyik Ipad-et érdemes 2023-ban megvásárolni?

Figyelt kérdés

Karácsonyra szeretnék vásárolni egy Ipad-et. Már régóta szerettem volna. Melyik modellt érdemes még megvenni, ha nem a legújabbat szeretném?

Illetve kb mikor érdemes? Karácsony után vagy Black Friday? A mini nem érdekel.

Köszi előre is a segítséget! :)

2023. okt. 26. 14:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az új elméletileg olcsóbb lesz, nem lesz benne egy pár tökre elhanyagolható funkció, szóval szerintem mindenképp várj rá. De ez csak a 10. gen ipaddel fog működni, a kilenccel nem. Tehát

ipad 9 --> gen1. toll

ipad 10 --> gen3?. toll

A helyedben én most megvenném a 10-est, mert az iStyle-nál akciós. Ha nem veszed meg most, kb mindegy mikor fogod, túl sokat úgysem spórolsz rajta.

Árukereső szerintem azért felejtős, mert ott sok olcsóbbat fogsz látni noname boltoktól, de azok nem érik meg, általában problémás a gari.

iStyle, iCentre, mediamarkt, euronics, alza. Nekem minden cuccom apple, mindent az iStyle-tól vettem. :)

2023. okt. 27. 09:15
 12/19 anonim ***** válasza:
56%

"A iPad 9 hez melyiket kellene venni például?"

Ott a fenti összehasonlítós linken kiválasztod az iPad 9-es és lejjebb görgetsz és írja hogy melyik iPadhoz melyik pencilt lehet használni.

2023. okt. 27. 09:25
 13/19 A kérdező kommentje:
Szuper! Nagyon köszönöm és azt is hogy időt szántál a kérdésemre! :)
2023. okt. 27. 09:28
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen :)
2023. okt. 27. 09:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Annyira nem kell sietni, nem akció, hanem az iPadek új ára a 200 ezer forintos árcédula.

Kérdező:

iPad 9-et én már nem vennék az első generációs pencil és a régi design miatt.

Én azt javaslom, hogy (ha bolti újat szeretnél) az iPad 10 + USB-C pencil és az iPad Air 5 + gen 2 pencil kombinációk között válassz.

Az új (USB-C) pencil külsőre meg fog egyezni a második generációval, de nem lehet vezeték nélkül tölteni, illetve nem lesz benne a dupla koppintás funkció (elsősorban a toll és radír közötti váltásra szolgál), illetve a nyomásérzékenység (profi rajzolásnál lehet jelentősége, ha nem üzleti-művész szinten, nem kell). Cserébe olcsóbb lesz és működni fog a 10. generációs iPaddel, ráadásul mágnesesen csatlakozik majd az oldalához (csak nem tölti).

Nekem iPad 10, a páromnak iPad Air 5 van. Hardveresen persze nagy különbségek vannak, de a mindennapos használatot nem befolyásolja, a 10. generációs is nagyon erős. Ellenben ami nagy különbség, hogy a 10. generáció nem támogatja a második generációs pencilt. Ha megfelel az USB-C-s, akkor tökéletes (1. generációt nem javaslom, nem túl jó a töltése + teljesen kerek az oldala (nincs jó fogása és el tud gurulni) és fényes a felülete, nem lehet túl kényelmes hosszabb távon fogni) választás.

Másik különbség a laminált kijelző, amivel csak az Air rendelkezik. Mindkét modellt használom napi szinten, ha közelről nézem, látom a különbséget, de a napi használatban nem sikerült még észrevennem, teljesen jó a nem laminált kijelző is. Kicsit jobban tükröződik, ez viszont kiküszöbölhető egy matt fóliával.

+1, hogy az iPad 10 előlapi kamerája fekvő tájolású, ami előny lehet videohívás / konferencia közben, mivel alapvetően így szokás használni az iPadet.

Ezeket leszámítva kb. mindenben megegyeznek, ugyanakkora méretűek, ugyanúgy TouchID-val oldod fel őket, 60Hz kijelző, új design stb.

2023. okt. 28. 14:53
 16/19 A kérdező kommentje:

Azta! Nagyon köszönöm a részletes tanácsot, annak meg végképp örülök, hogy tapasztalatot is írtál. Valójában én is végül a tanácsok alapján a 10. gen gondolkodok. Illetve meggyőztetek, illetve utána olvastam az új pencilnek szóval amire nekem kellene, arra bőven megfelelne mindkét eszköz.

Most már csak a pénzt kell rá szánnom. :)

2023. okt. 30. 09:40
 17/19 anonim ***** válasza:

15. válaszoló vagyok.

Hihetetlenül szuper eszköz, nagyon megéri az árát!

Nekem van asztali gépem + ugye telefon, így tényleg tanulás (órai jegyzetelés + itthoni felkészülés) céljából vettem. Ennek ellenére amióta megvan, 80%-ban ezt használom itthon, ha meg akarok nézni egy videót, vagy éppen böngészni szeretnék a neten, többnyire ezt veszem kézhez. És ezekhez a dolgokhoz tényleg sokkal jobb, mint a számítógép előtt görnyedni valami lehetetlen, gerincromboló pozícióban, vagy éppen a kis képernyőt nézni a kanapén ülve. :)

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy valószínűleg olyan felsdatokra is használni fogod, amikre most még nem is gondolsz, hogy alkalmas lenne rá.

2023. okt. 30. 11:30
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Nagyon sok sorozatot filmet fogyasztok, illetve olvsasok könyveket pdf formátumban. Az olvasás olyan szempontból mérvadó, hogy olyan könyveket olvasok el pdf formátumban amit már sokszor olvastam, de annyira tetszenek, hogy sokszor újra meg újra beleolvasok, szeretem magamnál tartani őket. Telefonon viszonylag kicsi a képernyő, szóval erre a hobbimra is szerintem teljesen alkalmas lenne. Meg persze, mit már említettem a film és sorozat maratonokra is, mert most szegény telefonomat nyúzom, meg az akksiját. Neotebookom van ami szuperül működik, jó kis gép, viszonylag jó a mérete is, de valahogy mióta végeztem az egyetemmel nem nagyon nyúlok hozzá, mert nincs szükségem rá. Ennek ellenére természetesen nem baj hogy van, csak pl egy film kedvéért nem kapcolom be, hanem kéznél van atelefon. Ezért is gondoltam egy ipadre, ami kompaktabb igazából úgy tekintek rá mint egy nagy iphone-ra, több lehetőséggel, nagyobb méretben. Sokszor szerkesztenék képeket, de van h telefonon neki sem állok a kisebb képernyő miatt, illetve nem tudok olyan pontos dolgokat végezni rajta, mint ahogy gondolom ehy tableten menne. Régen volt androidos tabletem, soha többet. Ezért gondolom hogy ez jó befektetés lenne. Illetve nagyobb telefon meg újabbat viszont nem szeretnék, mert amire kell egy telefon (normális esetben) arra tökéletes a 12 pro-m. :)

2023. okt. 30. 11:37
 19/19 A kérdező kommentje:
Illetve sokat utazunk vidékre a családhoz, oda is vinném magammal, mert a laptopot nem szívesen vagy egyáltalán nem hurcolom magammal. Erre jobb méret lenne egy ipad.
2023. okt. 30. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!