Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mit jelent a "visszirányú...

Mit jelent a "visszirányú hangcsatorna"? HDMI-csatlakozóról van szó

Figyelt kérdés

egy TV-monitorról van szó, és pontosan így van a táblázatban:

"HDMI HDMI-bemenet 2 (2 hátul)

Támogatott funkciók Visszirányú hangcsatorna (1. bemenet)"

Valahogy vissza tudom szedni esetleg a hangot a HDMI-n, ha pl erősítőre akarom tenni? vagy mi ez?

2023. szept. 19. 06:42
1 2
 1/12 Morzsi007 ***** válasza:
78%
Igen. A HDMI-ARC-ról van szó. Ez úgymond egy HDMI bemenet, vagy audio kimenet erősítők számára, ami támogatja ezt a funkciót. A csatlakozónál ott kellene lenni az ARC vagy eARC feliratnak. Utóbbi egy jobb, továbbfejlesztett változata az ARC funkciónak.
2023. szept. 19. 07:38
 2/12 anonim ***** válasza:

"Valahogy vissza tudom szedni esetleg a hangot a HDMI-n, ha pl erősítőre akarom tenni?"

Igen. Ha a HDMI-ARC csatlakozóját összekötöd egy HDMI bemenetes erősítővel, akkor a tévé hangját tudod kierősíteni.

[link]

2023. szept. 19. 08:03
 3/12 A kérdező kommentje:
ja értem, de akkor a hagyományos analóg módon nem tudom kihozni a hangot csak ha HDMi van az erősítőn is.
2023. szept. 19. 08:42
 4/12 Morzsi007 ***** válasza:

Ha van analóg hang kimenet a monitoron, az enyémen is van, pl jack, akkor azzal megoldható.

Vagy közvetlenül a forrásból külön kábellel megoldva, csak nem tudjuk a Te esetedben milyen eszközről van szó, mi a forrás.

Ha van digitális hang jel fogadására képes házimozi erősítőd/ erősítőd, soundbar, akkor azt használnám, nem analóg jelet.

2023. szept. 19. 08:50
 5/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:

ARC azért lett kitalálva, mert alapesetben a kép és hang (ami nem külön, hanem egy adatfolyamban megy) a HDMI-csatlakozós erősítő kimenetéről halad a monitorként szolgáló kijelző felé.

De amikor az egy TV, annak saját hangja (tuner, lejátszó, internet) nem tudna visszamenni az erősítőre, ha nem lenne ARC (vagy más úton kellene megoldani).

Az ARC is digitálisan van befűzve a közös adatfolyamba (mint ahogy a LAN-kábelen is mehet oda-vissza adat), nincsenek külön jelvezetékek.

Egyébként, ha ezt keresed, nem kell hozzá ARC:

[link]

2023. szept. 19. 09:16
 6/12 anonim ***** válasza:

"ja értem, de akkor a hagyományos analóg módon nem tudom kihozni a hangot csak ha HDMi van az erősítőn is."

De, egy megfelelő átalakítóval.

[link]

2023. szept. 19. 10:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nem szarakodtam ilyen hdmi-s marhasággal. Optikán van kivezetve a hang. Az sincs rajta?

S/PDIF

2023. szept. 20. 06:29
 8/12 A kérdező kommentje:

ez egy hagyományos analóg erősítő. se optikai se hdmi, semmi ilyesmi.

vonalbemenet van rajta RCA-n és 3,5 jacken, ennyi.

végül is az az átalakító nem olyan nagy gond, csak működjön.

de azért nézek mást is még.

2023. szept. 20. 09:30
 9/12 Morzsi007 ***** válasza:
Mi a forrás? Pc ?
2023. szept. 20. 09:37
 10/12 anonim ***** válasza:

"Mi a forrás? Pc ?"

TV

2023. szept. 20. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!