Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mitől lehet a laptopom és az...

Mitől lehet a laptopom és az erősítő között?

Figyelt kérdés
Vettem egy erősítőt, régi házi készítés, nagyon szépen szól, és a hangfalak is, régi videoton... a lényeg. Amikor rádugom a laptopra a Jack-RCA átalakítót akkor förtelmes zajt hallok. De amikor a telefont dugom rá, akkor semmi zaj. Viszont ha a laptopba fülhallgatót dugok, akkor azon nem hallok zajt, tehát nem a laptoppal van a gond és nem is az erősítőval... segítsetek hogy mi lehet a baj.
2010. okt. 17. 12:16
 1/7 A kérdező kommentje:
Megvan a megoldás, az a gond, hogyha csatlakoztatva van a laptop töltője akkor adja csak ki ezt a zajt. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni?
2010. okt. 17. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:

földhuroknak hívják. (Ground loop)

veszel marhadrága földhurok leválasztó transzformátort, vagy földfüggetlenné teszed az erősítődet.

2010. okt. 17. 12:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Na, azért olvasni itt korrekt válaszokat, az első az volt.

Annyiban pontosítanám, hogy a leválasztó nem olyan marha drága.

[link]

2010. okt. 17. 12:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajnos az előttem szóló benézte.

Itt a megoldás: [link]

2010. okt. 17. 13:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az előző hozzászólásokat, sokat segítettek, az erősítőt átdugtam egy földeletlen elosztóba, és most szép tiszta. De ez felvet egy újabb kérdést. Szükséges e az erősítőt földelni??? kb 4x70 wattos, házi gyártmány.
2010. okt. 17. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Mit néztem be, te szerencsétlen?

Ami linket küldtem, az szerinted húsdaráló?

Kapni kb. ötezer félét, mindet linkeljem be? Nem vitatkozom, igazad van, ez a legjobb amit találtál.

2010. okt. 17. 14:01
 7/7 anonim ***** válasza:

RE:14:01

Elnézést hogy szerencsétlen vagyok, csak feltűnt, hogy a kérdező a laptop és az erősítő közti problémáról ír, és azt látom hogy belinkelnek egy antenna szűrőt.

Ne haragudj hogy erre véletlenül megmutattam neki hogy mi az amire szüksége lenne.

Ugyanis egy antenna leválasztóval sz@rt se ér. Egyébként tényleg nem rossz, csak nem vág ebbe a témába. Ilyen alapon vasvillát is ajánlhattál volna, kb ugyanolyan a hatása a felvetett problémában.

2010. okt. 17. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!