Adott egy hifi sztereo erősítő, aminek nincs külön aktív mélyhangszóró kimenete. Hogyan tudok rákötni egy olyan aktív mélyhangszórót aminek csak 1 mono rca bemenete van "line in" felirattal, úgy, hogy mindkét csatorna basszusát lesugározza?
Figyelt kérdés
2023. szept. 4. 21:17
1/15 anonim válasza:
Az erősítő egyik oldalából a pluszt a másikból a minuszt kötöd rá feltéve ha az aktív mélynyomó fogadja a nagy jelszintű jelet. Ha nem fogadja akkor nehogy rákösd!! Vagy még egy megoldás szerzel egy dvd lejátszót vagy pc-ről hallgatod amiben 5.1 hangkártya van és az aktív mélyet rádugod a hangkártya subwoofer kimenetére a hifi meg mehet a szteróra az az a két frontra.
2/15 Szervizmérnök úr válasza:
Van ilyen, autós alkalmazásra szánt egység, bemenete a két hangszórókimenet, kimenet RCA.
Semmi nem gátolhat meg benne, hogy autó helyett lakásban használod.
3/15 A kérdező kommentje:
De ezen a mélyhangszórón nincs hangszóró bemenet. Csak nullszintű mono bemenet 1 db rca formájában
2023. szept. 4. 21:45
4/15 anonim válasza:
Az egyik rca dugót bele dugod az aktívba a másik rca dugót levágod róla és az rca vezetékben lévő pirosat a hifi egyik oldal pluszba a másik vezetéket ami sima azt meg a hifi másik oldal minuszba. Vagy ahogy az előbb is írtam egy dvd lejátszót kötsz a hifire értelem szerűen a front kimenetet a hifi aux-ba az aktivot meg a dvd subwoofer kimenetére rca kábellal vagy számítógépen ha van 5.1 hangkártya benne akkor úgy. Ennyi megoldás van csak. Amúgy adhatnál egy típus számot az aktívról hogy utána nézzek.
5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Pioneer S-W110s
Az erősítő meg Pioneer A-607r
Dvd lejátszóm van, de azon csak scart és kompozit csatlakozások vannak.
2023. szept. 4. 22:37
6/15 anonim válasza:
Na így már más.. Fogsz kettő sima hangfal kábelt a hifi egy kimenetéről és bekötöd a mélynyomó speaker level inputjába R +-jobb hangfal kimenet L +- bal hangfal kimenet értelem szerűen a hifiből az aktívba ez magas szintű jel bemenet aztán jó zenélést
7/15 anonim válasza:
Remélem érted hogy gondolom magyarul fogod a hifi jobb (R) + - oldali hangfal kimenetét és össze kötöd a speaker level input jobb (R) + -oldali bemenettel aztán ugyan így a hifi bal(L) + - oldali kimenetét kötöd össze a speaker level input bal (L) + - bemenettel.. ugyan úgy mint amikor hangfalat kötsz rá
8/15 A kérdező kommentje:
Igen köszönöm, ezt már próbáltam. Így is szól, de amikor próbaképpen egy rca kábellel rákötöttem az erősítő tape rec out kimenet bal- vagy jobboldali csatornájára, a másik végét a kábelnek pedig bedugtam a mélyhangszóró line in feliratú rca aljatába, akkor sokkal testesebb, és mélyebb frekvenciájú hangja volt a mélyhangszórónak. De így sajnos csak az egyik oldal (bal vagy jobb) jelét tudom ráadni, és nem mindkét csatornáét.
2023. szept. 5. 05:17
9/15 A kérdező kommentje:
Egy ilyesmi kütyü esetleg megoldaná a problémát? Vagy nem ajánlatos ilyet rákötni az erősítőre?
2023. szept. 5. 05:19
10/15 anonim válasza:
Pedig rá kellene tudjad kötni mind a 2 oldalét hiszen a mélynyomón ott van a sztereó bemenet nagy jelszintű csatlakozó. Elméletileg ez jó lehet de nem mondom biztosra ilyennel még nem volt dolgom és sokkalom is az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!