Onkyo TX-SR504E házimozi erősítőről mi a véleményetek? Mik a tapasztalataitok róla? Milyen hangfalat ajánlotok hozzá és milyen hangfallal hallgatod/hallgattad? Hangzásra mennyire jó?
Ez ma már házimoziként sem értelmezhető, analóg videót kezel, HDMI-t nem.
Más kérdés, nekem a 4.0 házimoziba megfelel 2 x 2.0 végfok és nem kell videojelet sem kezelni.
Nem tudom, mire érted, én arról beszéltem, hogy két első és két hátsó hangszórót használok, a lejátszóprogram pedig az 5.1 jeleket átkeveri 4.0 kimenetre. Rendes térhatás van, ami tökéletesen megfelel a célnak, viszont kevesebb hangszóró és vezetékek.
A mostani TV-ken már nem nagyon találsz YPbPr komponens bemenetet, mai világban ennek nem sok értelme van.
Ez az analóg képátviteles elgondolás már felejtős, egyrészt nem kapsz már olyan tévét sem, másrészt minek is kellene. Miért akarnád ezen az erősítőn átküldeni a képet?
A tévé ott van mint eszköz, vagy tév csatornákkal, vagy betámadod külső jelforrásról.
Az erősítőt meg összekötöd vele Toslink (optikai) kábellel, a hangeszköznél meg az optikai kimenetet választod, az erősítőn meg az optikai bemenetet aztán szólni fog.
Nyilván megvannak a korlátai a Dolby Digital vagy a DTS (5.1) hangsávok fognak szólni, hacsak nem újabb Samsung tévét használsz, mert ők már nem támogatják a DTS-t.
Amúgy a DTS hangsáv inkább a dvd filmekre volt jellemző.
A digitális tévé adások között is van pár, aminek Dolby Digital 5.1 hangja is van a stereo mellett.
Nyilván ha ennyit enged meg a költségvetés akkor lehet neked ez az erősítő teljesen jó vétel.
Persze a mai kor követelményeinek egy HDMI ARC-vel rendelkező erősítő felelne meg, az már támogatja a nagyfelbontású audió sávokat is, de elárulom kevés szinkronos filma van amit például Dolby True HD ban szinkronizálnak.
Dolby digital hangja meg mindegyiknek van szinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!