Onkyo TX-SR504E házimozi erősítőről mi a véleményetek? Mik a tapasztalataitok róla? Milyen hangfalat ajánlotok hozzá és milyen hangfallal hallgatod/hallgattad? Hangzásra mennyire jó?

Figyelt kérdés

2023. aug. 24. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A házimozi erősítőzés tévút, ma már nem nagyon veszi senki, inkább 2.0 rendszer.
2023. aug. 24. 17:10
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ez ma már házimoziként sem értelmezhető, analóg videót kezel, HDMI-t nem.

Más kérdés, nekem a 4.0 házimoziba megfelel 2 x 2.0 végfok és nem kell videojelet sem kezelni.

2023. aug. 24. 17:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát azért egy 2.0 szerintem egyáltalán nem közelíti meg a házimozi élményt. Analóg kép átvitel is átjátsza a full HD képminőséget.
2023. aug. 24. 23:26
 4/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem tudom, mire érted, én arról beszéltem, hogy két első és két hátsó hangszórót használok, a lejátszóprogram pedig az 5.1 jeleket átkeveri 4.0 kimenetre. Rendes térhatás van, ami tökéletesen megfelel a célnak, viszont kevesebb hangszóró és vezetékek.

A mostani TV-ken már nem nagyon találsz YPbPr komponens bemenetet, mai világban ennek nem sok értelme van.

2023. aug. 25. 10:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet nem sok helyen de találni. Veszek egy tv-t amin van YPbPr komponens bemenet és elvagyok vele. Nem szoktam cseréltetni a tv-t sűrűn mint az alsóneműt és ezen felül PC-ről is lehet filmet nézni a hang meg mehet digitálisan az erősítőbe ezzel mi a baj?
2023. aug. 25. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez az analóg képátviteles elgondolás már felejtős, egyrészt nem kapsz már olyan tévét sem, másrészt minek is kellene. Miért akarnád ezen az erősítőn átküldeni a képet?

A tévé ott van mint eszköz, vagy tév csatornákkal, vagy betámadod külső jelforrásról.

Az erősítőt meg összekötöd vele Toslink (optikai) kábellel, a hangeszköznél meg az optikai kimenetet választod, az erősítőn meg az optikai bemenetet aztán szólni fog.

Nyilván megvannak a korlátai a Dolby Digital vagy a DTS (5.1) hangsávok fognak szólni, hacsak nem újabb Samsung tévét használsz, mert ők már nem támogatják a DTS-t.

Amúgy a DTS hangsáv inkább a dvd filmekre volt jellemző.

A digitális tévé adások között is van pár, aminek Dolby Digital 5.1 hangja is van a stereo mellett.

Nyilván ha ennyit enged meg a költségvetés akkor lehet neked ez az erősítő teljesen jó vétel.

Persze a mai kor követelményeinek egy HDMI ARC-vel rendelkező erősítő felelne meg, az már támogatja a nagyfelbontású audió sávokat is, de elárulom kevés szinkronos filma van amit például Dolby True HD ban szinkronizálnak.

Dolby digital hangja meg mindegyiknek van szinte.

2023. aug. 25. 12:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Így van számítógépről mehet a kép a tv-be és ugyan úgy számítógépről a digitális hang mehet az erősítőbe. És igen a legtöbb filmnek a hanganyaga nem valami jó felbontás egy-kettőnek van minőségi hangja de a többit bármi átjátsza ez az erősítő viszont szép hangot játszik az adatai alapján és pár vélemény alapján nem tűnik gagyinak és van benne erő is.
2023. aug. 25. 13:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez egy egész jó kis erősítő, az analóg jelet 192/24 bitre alakítsa minden hangfal kimenetre,de azt megkell hagyni hogy kell neki a minőségi hang bemenet,a digitális koax és optikai bemeneten 96khz/24bit jelet fogad ami szép tiszta hang. A teljesítménye bőven elég zenére és filmre egyaránt 6 Ohm 100watt 100 decibel szélessávú hangkimenet minden hangfalkimenetre. 4 ohm-on 130watt 8 Ohm-on 75 watt. A hdmi nem sokat számít a legtöbb erősítőn megadja magát a hdmi bemenet! Hdmi helyett ott a digitális bemenet attól jobb nem kell.
jan. 25. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!