Mennyire veszélyes a laptop töltő, ha 0-24-ben megy?
Figyelt kérdés
Neten olvastam, hogy kifejezetten tűzveszélyes. Mert zárlatot kaphat és akkor a laptopot is viszi magával. Nekem mindig be van dugva, bár 3-5 naponta kihúzom ha viszem valamerre. 2 Akksi van a laptopban, de összesen 1-1.30 órát tudok kisajtolni belőle, így inkább folyamatosan töltőn van. A laptop jól szellőzik, hűtőpadon van, a töltő adapter része (hagyományos nagy adapteres töltő) pedig a radiátoron van, úgyse használom nyáron, hideg is, meg szellőzni is tud, mert rács van a tetején. De sokszor kézfogásra nagyon forró, főleg ha sokat megy a gép. 120W-os gyári gyorstöltő. Vezeték, szigetelés, burkolat, csatlakozó nem sérült.2023. aug. 24. 15:36
2/6 anonim válasza:
Pont annyira, mint bármely más elektromos eszköz.
3/6 anonim válasza:
Minden elektromos eszköz potenciálisan veszélyes lehet, főleg amiben akksi is van.
4/6 Szervizmérnök úr válasza:
Nem érdemes az akkut benne tartani, hacsak nincs részleges töltési opciója.
Amelyik mindig 100 %-on tartja, ki is nyírja. Ezért gyártói ajánlás is, hogy közepes töltésen el kell tenni, ha nem használja valaki.
Igaz, hogy így nem lesz szünetmentes, de asztali gépeket is használunk csak hálózatról. Ha néha el is száll, nem nagy tragédia.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kb 2 naponta lemerítem az akkukat, de legtöbbször 97%-on van az akksi, tehát merül töltés alatt is. Ezt úgy értem, hogy éjszaka, vagy amikor ki van kapcsolva, fullra tölt, amikor meg megy, pár százalékot merül, de a Windows 90% alatt kezd csak el tölteni.
2023. aug. 24. 17:29
6/6 anonim válasza:
A munkahelyi laptopom 0-24-ben töltőn van, sosem volt még ebből gondom.
Neha 1 ora használatra van lehúzva, vagy amikor hátozsákbam cipelem.
Nálunk sokaknak felpúposodott a Dell gép akkuja, az enyémnek nem volt semmi baja, non-stop töltőn volt az asztalomon.
Az itthoni laptopom 10 éves, folyton töltőn van, félévente van lehuzva 1x, még akkut sem kell benne cserelni, 1.5 órát elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!