Üdv! Lehet e a hangnyomást növelni egy subwoofernél? Többi lent...
Figyelt kérdés
Ha a ládát én rakom össze a thiele small paraméterek alapján és a láda belsejének kialakításával kapcsolatban tudnátok konkrétat mondani az se baj ha viszonylag nagy lesz a láda az lenne a cél hogy a hangnyomás erősebb nagyobb legyen.
Láttam pár subwoofer tervrajzot amiknek a belseje nem csak egyszerűen a láda hanem kialakított levegő járatok vannak benne ezek alapján gondoltam hogy csinyálnék egy ládát a hangszórómnak.
2023. aug. 21. 00:36
1/6 anonim válasza:
Tölcséres dobozok jöhetnének szóba, ennek nézz utána, csak bonyolult méretezés (doboz, hangváltó) és nagy méretü lenne. A normál dobozos mélynyomók 80-90dB körül vannak, a tölcséresek 100dB fölöttiek.
2/6 anonim válasza:
A tölcséresbe a megfelelő hangszóró is nagyobb érzékenységű, ez adódik össze. Hátránya, hogy hullámos a frekvenciamenet és irdatlan nagy kéne (lehetőleg sok), hogy igazán mélyre lemenj vele.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment a zöld mindenkinek
2023. aug. 21. 15:12
4/6 A kérdező kommentje:
A tölcsért hogyan képzeljem el? Mondjuk ha csinálok egy tölcsért normálisan és a subwoofer elé rakom ahol a hangszóró látszódik akkor az felerősíti a mélyhamgokat?
2023. aug. 21. 20:19
5/6 anonim válasza:
Ez azért ennyire nem egyszerü, össze is lehet hajtogatni azt a tölcsért, hogy ne legyen akkora nagy, de igyis méteres nagyságrendbe kell gondolkozni. Ebbe inkább ne forgasd bele magad, csinálj egy jól méretezett reflexdobozt aztán had szóljon.
A mélytölcsérek nemigazán szobai használatra valók.
6/6 anonim válasza:
Igen, bent csak a kellemesnél eggyel mélyebb oszlophangfalat hallottam viszonylag ütősen szólni, az is az 1/3-a körül lazán meg volt csillapítva egy kis vattával meg ilyenek... Az egyébként nyomókamrás tölcsér volt úgy, hogy tkp reflexnyílás (egy pont túl szűk rés) dolgozott az ívbetétekkel megszépített "kis" tölcsérbe. Hatásfok persze jobb lett, de kis teljesítményű, kis érzékenységű, kis átmérőjű hangszóró dolgozott benne, szóval erősen relatív ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!