Fel lehet venni kábeltévén (Digi) egyszerre két műsort?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, azonos multiplexen kell lenniük, de ez nem derül ki sem a Digi honlapjáról, sem a tévéről, és felvétel közben nem lehet átkapcsolni a vélhetően szomszéd csatornára.2023. aug. 10. 14:25
1/7 anonim válasza:
Attól függ milyen eszközzel vennéd fel. Ha kéttuneres akkor semmi akadálya, hogy bármely két csatornát felvedd, vagy egyet felvegyél és egy másikat nézz. Ha egytuneres akkor általában csak egy adást tudsz felvenni és egy másikat nézni, ami azonos multiplexen van a felvettel. Néha kifogni olyan dobozt (az enyém pont olyan) ami bár egytuneres, de tud két adást felvenni és egy harmadikat nézni, ha mindhárom azonos multiplexen van. Ezt az olcsó dobozok általában memória híján nem tudják, mert hiába egy multiplexen jönnek, mindhárom adást dekódolni kell ilyenkor. A kéttuneresnek viszont nincs más értelme, így az alá tesznek annyi memóriát, hogy tudjon három adást dekódolni.
2/7 A kérdező kommentje:
Sima tévé, olcsó Panasonic, akkor a memóriahiány lehet a probléma...
2023. aug. 10. 14:43
3/7 anonim válasza:
Amúgy az hogy szomszéd csatornák még nem azt jelenti, hogy azonos multiplexen vannak. A sorrendet a szolgáltató adja meg alapból, de te is módosíthatod, attól hogy hova teszi a tévé a sorban még nem lesz másik multiplexen. Én a boxommal ha felveszek és közben megnyitom a csatornalistát ki van szürkítve minden csatorna ami másikon megy. A Digi sorrendje van benne, nem módosítottam, de így is van, hogy oldalakat kell menni a másik elérhető csatornához.
4/7 Szervizmérnök úr válasza:
Lehet találni Digis frekvenciatáblázatot, de az sem feltétel. A TV-k info vagy hasonló gombja, menüje megmutatja, mely frekvencián jön a műsor. Ebből kiderül, hogy melyik azonos multpiplex.
Ennek fényében megpróbálhatod elindítani a felvételt, utána váltani.
Ha nincs szoftveres korlát, akkor megengedi. Vagy nem.
5/7 A kérdező kommentje:
"vélhetően szomszéd " - ezt írtam. M1 és M2 (nem a két kedvencem...) lett volna a két tesztadó. Láttam egy régebbi táblázatot, azon azonos frekvencián vannak, a tévémen nem, vagy csak körülményesen lehet megnézni.
2023. aug. 10. 15:34
6/7 A kérdező kommentje:
Ja, és a Diginél sem találtam frekvenciatáblázatot, ott kerestem először.
2023. aug. 10. 15:35
7/7 anonim válasza:
M1 és M2 pont szomszédok, de akkor a tévé nem tud két adást sem dekódolni, ha így se tudsz váltani. Pedig ennyit illene tudnia, a 2016-os Samsungom is tudja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!