Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mac mini m2 256 gb és 512 gb...

Mac mini m2 256 gb és 512 gb között pontosan mi is a kulonbseg?

Figyelt kérdés
Megérne az 512 gb a 100 ezer Ft felárat?

#Mac Mini , M2 Big Sur,
2023. aug. 7. 15:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%

#10: Én értem amit mondasz, de Pont a 256GB eszköz ami a lehúzás, mert kifizettetik veled az egész hardvert meg fejlesztést, meg a busás hasznot, majd beleraknak egy elavult baromi lassú SSD-t.

Sokan meg megveszi csak azert, mert apple.

Amugy meg tizedáron vehetne a user egy Raspberry-t, vagy ha már 3-400 ropit rákölt, akkor egy jóval nagyobb teljesítményű asztali miniPC-t vagy laptopot is

Amúgy én sem ertem ezt az apple vallást, de ha valaki erre akarja elverni a pénzét, az az ő dolga.

2023. aug. 8. 08:56
 12/21 anonim ***** válasza:
9%

"beleraknak egy elavult baromi lassú SSD-t."

Sokan szeretnének olyan elavult lassú SSD-t a gépjükbe! Annyira azért nem lassú!

"Sokan meg megveszi csak azert, mert apple."

Ez a baj, hogy ezt gondolod. Nem tudsz elvonatkoztatni az applegyűlölő hülyeségedtől, mert egy szerencsétlen olcsójános magyar bunkó paraszt vagy.

Normális országokban ahol normális minimálbér van és nincs 31% ÁFA meg 20% infláció, ott egy Apple gép nem drága!

Rohadul nem az Apple vagy bármelyik másik gyártó a hibás azért, hogy a termék árának harmada adó! Ezt ne a gyártókon vagy a kérdezőn verd le, hanem az állambácsival, viktorkával focizd le!

"jóval nagyobb teljesítményű asztali miniPC-t vagy laptopot is"

Mutass egyet és talán el is hiszem az érvelésed!

2023. aug. 8. 09:03
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat mindenkinek ;)

A 2023-as Mac Mini M2 Chippel dolgozik, szóval ne mondjuk már azt az alapmodellre sem, hogy lassú.

Igazából kepszerkesztrsre videóvagasra használnám (utóbbi csak neha és nem nagyon komoly szinten, szóval nincs szükségem a PRO-ra)

Viszont torrentezek is. Nekem is a külső SSD-t ajánlottak, de felek hogy az nem olyan mintha a gép lenne 512 gb , ezért kertem a véleményeteket.

2023. aug. 8. 09:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
#13: Azt értsd meg, hogy hiába gyors az M2 chip, ha mindig az SSD-re kell várnia, pont olyan lesz használni, mintha lassú lenne.
2023. aug. 8. 09:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

#12: "Normális országokban ahol normális minimálbér van és nincs 31% ÁFA meg 20% infláció, ott egy Apple gép nem drága!"

ott a többi gép is ugyanúgy olcsóbb ;)

2023. aug. 8. 09:39
 16/21 anonim ***** válasza:

Én tudom, én írtam be, hogy lassabb a 256-os SSD.

De még mindig 3x gyorsabb mint ami egy átlag windowsos satás laptopban van.

De szerintem ha ennyire buta vagy a témához, akkor menjél máshova kommentelni inkább, nem kell itt gerjeszteni a feszültséget feleslegesen!

2023. aug. 8. 09:41
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradtságot és leírta a saját tapasztalatát, véleményét.

Elég jól ismerem az Apple gépeket.

Apple promóter is voltam, viszont szándékosan nem ezzel kezdtem, mert saját tapasztalataitokra vagyok kiváncsi, saját velemenyetekre, tapasztalataitokra.

Az összes M2- Chipes Mac-ekre ez a jellemző hogy az alapmodell lassabb, pl Macbook M2 :D

Az olyanokat nem értem, akik azt irjak, hogy vegyek Windowsos gépet, meg hogy az Apple drágán ad mindent. Motorozok és Mercedesem is van, nagyon sokan csak irigykednek, ezért durva beszolasokat kapok 😃 Utólag mindig kiderül, higy csak irigységből mondta, mert sosem lesz pénze ilyenekre.

Szóval én is most saját tapasztalatot vártam.

Mindegy mennyi az SSD, a RAM is sokat számít, szóval komolyabb video renderelesnél érződik, hogy elfogyik a ram és ha elfogyik a ram, akkor nyúl a gép az SSD-hez, és itt van jelentősége az 512 gb -nek és igen valamivel gyorsabb, viszont egy projektet, ami ugyanaz, video vágás stb a 256 gb és az 512-es M2 gépen 3mp volt a kulonbseg, lemertuk :D

Szóval 3 mp-el gyorsabb az 512 gb mint a 256 :D

Kiváncsi voltam vagyok ti hogyan látjátok vett e valaki 256 GB alapmodellt?

Én is valoszinuleg a 512 gb verziót fogom megvenni, mert 256-on nem igazán férek el, de azért lassunak nem mondanam. ;)

2023. aug. 8. 12:02
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

En egyből azt ajánlottam, hogy az 512-est vedd meg, mert azon már van hely a felhasználónak is (saját tapasztalat alapján).

Aki meg egy Mercire irigy, az annyit is ér, de ettől meg az apple túlárazott marad.

2023. aug. 8. 12:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Ebben egyet értünk, viszont aki Applet akar venni, mert 10 éve ezt használja, az hadd vegyen már ;) nem is rad gondoltam egyébként ;)
2023. aug. 8. 12:58
 20/21 anonim ***** válasza:

#12 "Normális országokban ahol normális minimálbér van és nincs 31% ÁFA meg 20% infláció, ott egy Apple gép nem drága!"

De drága. Honnan tudom? Mert az apple országában élek. +$200 kérnek még 8GB RAM-ért. $130-ért vettem 32GB-ot! +256GB-ért szintén annyit kérnek. $60 volt az 1TB-os NVME Samsung pár hónapja a BestBuy-ban!

2023. aug. 8. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!