Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » JVC HiFi erősítő: Milyen...

JVC HiFi erősítő: Milyen problémát keressek, ha a hanzásból hiányzik a telt basszus?

Figyelt kérdés

5x100W teljesítmény, sztereóban használom, de a hangzás nem szép, olyan, mintha közép hangsugárzókat hajtanék túl erős méllyel. Másik erősítóvel használva sokkal dinaminusabb a hangzás kevesebb teljesítménnyel is.

A beállítások jók, megvan a kézikönyve is, átnéztem, semmit nem csinálok rosszul. Nem tudom elképzelni, hogy hibátlan erősítővel ennyire vérszegényen szóljon.

+1: a hátsó hangszórók kimenetén all stereo módban is ugyanolyan a hangzása. Szal pocsék.

2023. júl. 31. 13:17
 1/5 Morzsi007 ***** válasza:

Egy házimozi erősítőn soha nem fog úgy szólni a zene, mint egy sztereo 2.0 hasonló ár kategóriás eszközön.

5x100W-ot felejtsd el, és ez csak az egyik része a dolognak, kérdés milyen hangfalaid vannak és mekkora érzékenységgel bírnak. Nekem is volt 5.0-ás erősítőm plusz SUB, a zene akkor sem volt nagyon élvezhető, filmre jó volt.

A zene eleve 2 csatornás, ha 5.0-ban akarod hallgatni, akkor megpróbálja kikeverni és az lesz belőle, amit hallasz. Ha nincs más megoldás, akkor csak a frontot használd zenehallgatásra, ha túl vékony és még hosszú is a hangfalkábel, az is közrejátszhat a hangzásban.

Egyszer hallottam komoly házimozi erősítőt zenére, de a két front meg az erősítő több, mint 2M Ft-ba került, ennyiért azért lehessen már zenét hallgatni házimozi erősítőn. :)) Gondolom a tiéd nem ezt az ársávot képviseli:) Szóval én csak a frontokat használnám zenére első körben, es szereznék be egy SUB-ot, ha már 5.0 van.

2023. júl. 31. 14:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Szervusz Morzsi.Az erősítő egy JVC-5022R, nem házimozi, hanem egy hagyományos hifi torony erősítője 5 csatornával és aktív mélynyomóhoz van RCA kimenet rajta. Két hangfallal használom az első kimeneteket, 180/300W RMS a terhelhetőségük, a modell CAT MBC 300. Ezt a hangfalpárt kötöttem próbaképp a hátsó hangszórók kimenetére de nem surround módban, hanem, ahogy írtam, stereo módban, csak 5-ből 4 csatorna be volt kapcsolva.
2023. júl. 31. 14:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Illetve alapvetően ez van stereo módban az első kimenetekre kötve, rendes hangfalhoz való kábellel, nem felcserélve meg semmi ilyesmi. Az erősítőn nagy méretű hangfalak vannak kiválasztva (stereo módban nincs is más lehetőség), ahol kicsik vannak beállítva, oda nem ad le mélyet.
2023. júl. 31. 14:39
 4/5 Morzsi007 ***** válasza:
Amit én találtam, az házimozi erősitő. A nagy hangfalakat csak front kimeneten használd és vastagabb kábelt használj, közelebb a falhoz helyezve növelheted a basszust talán. A SUB-ot kapcsold ki, ha van ilyen lehetőség mivel nincs olyanod, így a frontok fogják sugározni a mélyet. Mást nem tudok mondani.
2023. júl. 31. 15:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Vettem egy Harman Kardon erősítőt, amivel úgy szólnak, ahogy kell, aztán téma lezárva..
2023. aug. 2. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!