Milyen hangszórót vegyek gaming/filmnézés felhasználásra?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 23:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bose hangrendszert 😀 Attol fugg mennyi penzed van
2023. júl. 30. 23:26
 2/11 anonim ***** válasza:

Monitor mellé én csak sztereót ajánlanék. Tévé mellé büdzsé kérdése.

Ha akarsz értelmes mélyet, akkor 6" vagy 8"-os mélyközép hangszóró legyen benne. Az a tapasztalatom, hogy a 8"-osok hangja (a geometria miatt) itányítottabb, és egyéb hátrányai is lehetnek. Cserébe le fog menni 40 Hz-ig. Legfontosabb persze az, hogy fizikailag elférjen a helyén.

Általában kétutast szoktak ajánlani olcsóbb hangszóróknál, egységnyi pénzből nagyon eséllyel fog jól szólni.

Faltól érdemes minimum 20 centi távolságot hagyni, a hangszóró hátuljától nézve. Ha nagyon közel vagy a falhoz, akkor érdemes zárt dobozt választani, vagy olyan dobozt, ahol a reflexnyílás (lyuk) elől van.

Fontos, hogy vegyék egy jó külső hagkártyát/DAC-t. Ha 100 ezred van rá, mondjuk 20 ezret erre költs.

Sztereó vs. Sokpontnulla kérdéshez visszatérve: gaminghez biztos nem kell, se zenéhez. Filmekhez caak akkor, ha 2-300 e+ pénzed van rá. Dupla-tripla költsége van. Tévéhez esetleg egy centert érdemes lehet beszerezni a sztereó mellé, de akkor olyan hangkártya kell, ami kezeli a surround hangulat. Azért jó egy center, mert filmezéskor zavaró lehet, ha túl irányított a sztereó szetted hangja. Mélyláda felejtős - hacsak nincs egy szép nagy szobád, ahol szabadon mozgathatod a mélydobozt.

Érdemes aktív hangszóróban gondolkozni, ne bonyolítsd feleslegesen az életed! Csak akkor vegyél passzívat, ha valami nagyon kedvező ajánlatot találsz a használtpiacon.

Itt van pár népszerű termék, amikkel szerintem nem jársz rosszul:

[link]

Ha olcsóbb kell, szuper-low budget Genius SP-HF sztereó hangszórók, low-budget: Edifier hangszórók, és azokhoz hasonló egyéb kínai hangszórók (nem tudom, épp milyen név alatt futnak még, régen Modecom, Thonet & Vander stb.). Például Ipon.hu-n keress rá a Hangszórók kategóriára. Annyi a lényeg ebben a kategóriában, hogy minél kevésbé hasonlít egy telfölös dobozra, és minél jobban egy fadobozra, annál jobban fog szólni. Logitech stb. nem fog jól szólni, mert tejfölös dobozhoz hasonlít. Olcsó 2.1 nem fog jól szólni, mert tejfölösfoboz + a mélydobozának kisebb a térfogata és a membránja, mint egy valódi hangszórónál ami a mélyközépre jut. Olcsó 5.1 nem fog jól szólni, mert egységnyi pénzért csupán több, alacsonyabb minőségű hangszórót kapsz, mint egy sztereó szettnél.

2023. júl. 31. 00:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Milyen az a gaming felhasználás? Milyen játékra? CS:GO és hasonló játékokra? Arra fejhallgatót használunk, nem hangszórót.
2023. júl. 31. 09:01
 4/11 anonim ***** válasza:
2023. júl. 31. 09:04
 5/11 Morzsi007 ***** válasza:
Ha nem akarsz sokat költeni, de jó is legyen, én is fejhallgatót javasolnék, pl egy ATH M50X-et, ezt könnyedén meghajt egy PC is, filmre is tökéletes. Akár használtan egy jó állapotú is megteszi.
2023. júl. 31. 14:00
 6/11 feri 45 ***** válasza:
Nem írtad, hogy milyen a helységed, ahol hallgatnád a hangfalakat? Milyen a falborítás, menyezet, padlózat. Akusztikailag mennyire szimmetrikus a sztereo miatt? Ilyen környezetben bármilyen hangszóró kifogásolhatóan szól! Milyen az izlésed? Én a családi házam tetőterében 40 m2 helységet építettem, rengeteg munkával, sok pénzen.Gondold végig, hogy mi a lehetőséged.
2023. aug. 1. 10:59
 7/11 A kérdező kommentje:

Tudom hogy ez a hangtechnikához értő embereknek nem fog tetszeni.

De én csak egy olyan hangszórót szeretnék venni ami nem egy 5000 forintos darab. Annyi a lényeg, ne valami recsegős hulladék legyen.

Tekintve hogy csak FHD felbontásban szeretnék filmezni egy panellakásban én egészen más kategóriába esek mint az utolsó válaszoló aki láthatóan jóval többet ad az audio élményre

2023. aug. 1. 20:57
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 Akkor menj be a boltba és vedd meg a legolcsóbb márkásat. Azzal nem hiszem, hogy lesz bajod. Vagy rendeld meg és akkor 2 hétig vissza tudod küldeni. Csinálj egy kis kutatómunkát, olvass róla teszteket. Ezeket miért olyan nehéz megtenni manapság?
2023. aug. 1. 21:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Nos azért olyan nehéz mert sejthető hogy ebben a témában nem vagyok otthon, ezért született meg a kérdés
2023. aug. 1. 21:28
 10/11 Morzsi007 ***** válasza:
Plusz egyel több ok a panel lakás, hogy fejhallgatót válasz. Amit javasoltam típus, több élményt adna, mint pl egy 50 000 Ft-os “Hifi” rendszernek mondott akármi, főleg, ha nem igen vagy otthon a témában ez a legegyszerűbb megoldás.
2023. aug. 2. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!