Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért folyik sárgás trutyi a...

Miért folyik sárgás trutyi a régi füllhallgatóm aksijából?

Figyelt kérdés

Van egy Sennheiser fülhallgatóm, amit 5 éve 75-ért vettem üzletben. Elég jó kis füles, szeretem nagyon, még mindig nagyon szépen szól, viszont vezeték nélküli tehát van benne egy kicsi aksi (félig meddig vezeték nélküli a két oldala közt van kábel, csak bedugni nem kell, tehát bluetooth-os).

Namost, úgy egy éve vettem észre, hogy állásában, akár a saját bőr dobozában, folyamatosan cserélt párafelszívó kis pamacsok közt is, elkezdett az aksis részéből ilyen narancssárgás ragacsos trutyi szivárogni. Ezt mindig letörlöm, de 2-3 nap után újra ugyanolyan. Miért lehet ez? Gondolom elérett az anyag/aksi, de lehet ezen valahogyan segíteni, vagy legközelebb elkerülni? Nagyon vigyáztam rá mindig, inkább itthon volt használva, nem volt melegben, napfényen szinte soha. Amúgy az üzemidőben nem vettem észre változást, tölteni is tölt rendesen, semmi más gondot nem tapasztaltam a működésében.

Köszi :)

2023. júl. 4. 14:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tönkremenőben van, kifolyik a belseje, kilyukadt a fém tok, a végén még fel is robbanhat töltésnél. Cseréld le.
2023. júl. 4. 14:46
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Sennheiser "valami" battery, rákeresel, típust nem közöltél.

Li-po akkuból szivároghat az elektrolit, kárt is okozhat.

2023. júl. 4. 14:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Esetleg ezt a jövőben el lehet valahogyan kerülni? Vagy mindegyik megfárad egy idő után?

2023. júl. 4. 15:13
 4/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem mindegyik, egyes források szerint az akku, illetve elektrolit minőségi hibája okozza, hogy némelyik felfúvódik, kifolyik.

Okozhatja tartós túlmerülés, de tapasztaltalható normál használatnál is.

Túltöltöltés is lehetne, ha kimutatható lenne a 4,2 V fölé töltés, de én még nem mértem ilyen hibát.

2023. júl. 4. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!