Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TV-ben lehetséges cserélni a...

TV-ben lehetséges cserélni a hangszórót?

Figyelt kérdés
Sajnos elromlott benne. Laptop volt rákötve, azon pedig állítottam az EQ-n, hogy jobb legyen a hangja, de elkezdett recsegni, utána pedig megszünt a hang. Csak akkor hallom nagyon halkan ha felveszem 100-ra a hangerőt. Ha találok a méretében egyező hangszórót, akkor az jó lesz hozzá? Sony Bravia TV, 2x10W-os hangszóró van benne.
2023. júl. 2. 14:07
 1/10 Szirty ***** válasza:
100%

Nyilván lehetséges ha találsz ugyanolyat.

ha csak hasonlót akkor is lehetséges, legfeljebb mókolni kell hozzá kicsit.

De miért gondolod hogy a hangszórója halt meg? Mert abból jön a hang?

Én simán el tudom képzelni hogy más baja van. Pl. a hangvégfok halott.

2023. júl. 2. 14:19
 2/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
73%

Szakmailag gyerekjáték, szervizekben akadhat bontott, törött TV is. A hangszórókra ritkán van szükség, csak gyűlik halmokba.

Viszont, ha nincs szerencséd, lehet végfokhibás is, majd ellenőrizni kell.

2023. júl. 2. 14:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Onnan gondolom, hogy a hangszóró a baja, mert rákötöttem az egyik helyéri egy 3W-os hangszórót, és azzal működik. Viszont jelenleg két szál vezeték lóg ki a TV-ből egy hangszóróval, így nem maradhat, ezért szeretném kicserélni gyárira, vagy méreteiben egyező hangszóróra.
2023. júl. 2. 15:03
 4/10 A kérdező kommentje:
És ha esetleg 2x5W-os hangszórót teszek bele, azzal kárt tudok okozni benne?
2023. júl. 2. 15:04
 5/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
64%
Impedancia legyen azonos, a vezeték pedig ne érjen hozzá semmihez. Ezek hídvégfokok általában, DC-szint van mindkét ágon.
2023. júl. 2. 15:28
 6/10 anonim ***** válasza:

„És ha esetleg 2x5W-os hangszórót teszek bele, azzal kárt tudok okozni benne?”

Esetleg igen, a kisebb teljesítményű hangszórót tönkreteheti az erősítő. Például leég a lengőtekercs, az ilyenkor keletkező zárlat pedig tönkreteheti az erősítőt, hacsak nincs benne védelem. Lehetőleg az eredetivel azonos jellemzőjű (impedancia, ráadható teljesítmény, méret) hangszórót tegyél bele. Ha nincs más, nagyobb impedanciájút használhatsz, de akkor kisebb lesz a teljesítmény, halkabban fog szólni.

2023. júl. 2. 22:45
 7/10 Szervizmérnök úr ***** válasza:
46%

Délután mobilról írtam és a figyelem is terelődött, ezért nem tűnt fel, hogy fent 10 W szerepel, lent 5 W.

Ez nyilván nem ajánlatos.

2023. júl. 2. 23:05
 8/10 Salx Narval ***** válasza:
Ha nem tetszett a hangja akkor sem amikor még működött akkor mit vacakolsz vele, köss rá egy neked megfelelő aktív hangfalat és hallgasd arról. Persze ettől még kicserélhető a hangszóró is de nem sok értelmét látom.
2023. júl. 3. 01:26
 9/10 A kérdező kommentje:

A hangjával nincs semmi baj, bass reflex kialakítású hangszórók vannak benne, csak az EQ-ban feljebb vettem az előerősítést, hogy hangosabb legyen.

De akkor megpróbálok kutatni gyári hangszórókat, mert neten nem nagyon árulnak, mint alaktrészt hozzá.

2023. júl. 3. 09:16
 10/10 Salx Narval ***** válasza:
A Vaterán láttam minap egy töröttet, alkatrészként árulják.
2023. júl. 4. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!