TV-ben lehetséges cserélni a hangszórót?
Nyilván lehetséges ha találsz ugyanolyat.
ha csak hasonlót akkor is lehetséges, legfeljebb mókolni kell hozzá kicsit.
De miért gondolod hogy a hangszórója halt meg? Mert abból jön a hang?
Én simán el tudom képzelni hogy más baja van. Pl. a hangvégfok halott.
Szakmailag gyerekjáték, szervizekben akadhat bontott, törött TV is. A hangszórókra ritkán van szükség, csak gyűlik halmokba.
Viszont, ha nincs szerencséd, lehet végfokhibás is, majd ellenőrizni kell.
„És ha esetleg 2x5W-os hangszórót teszek bele, azzal kárt tudok okozni benne?”
Esetleg igen, a kisebb teljesítményű hangszórót tönkreteheti az erősítő. Például leég a lengőtekercs, az ilyenkor keletkező zárlat pedig tönkreteheti az erősítőt, hacsak nincs benne védelem. Lehetőleg az eredetivel azonos jellemzőjű (impedancia, ráadható teljesítmény, méret) hangszórót tegyél bele. Ha nincs más, nagyobb impedanciájút használhatsz, de akkor kisebb lesz a teljesítmény, halkabban fog szólni.
Délután mobilról írtam és a figyelem is terelődött, ezért nem tűnt fel, hogy fent 10 W szerepel, lent 5 W.
Ez nyilván nem ajánlatos.
A hangjával nincs semmi baj, bass reflex kialakítású hangszórók vannak benne, csak az EQ-ban feljebb vettem az előerősítést, hogy hangosabb legyen.
De akkor megpróbálok kutatni gyári hangszórókat, mert neten nem nagyon árulnak, mint alaktrészt hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!