Melyik játékkonzolt érdemesebb megvenni a felsoroltak közül?
Sziasztok.
Jelenleg asztali pc-m van itthon,de szoktam utazni is és ezért gondolkodtam a váltáson hogy konzol lesz nekem a befutó,mivel kis méretű és hordozható is.
Nos engem nagyon megfogtak a Forza Horizon játékok már pc-n kipróbálva is! (Pld: a 4)
És ezért inkább a Microsoft konzoljai felé hajlok,nemcsak emiatt az 1 játék miatt!
Kinéztem 1 Xbox One-t illetve egy One S-t is! (Mindkettő boltban van,frissen tisztítva,1év garanciával!) Csak nem tudok dönteni,melyik legyen? Melyiknél volt kevesebb hardveres/gyári hiba?
Xbox 360 Fat már volt nekem,ott sajnos elő is jött az egyik legnagyobb hiba.(piros led)
Nagyon sokat nem lenne használva:Kb. Naponta úgy 1-2óra játék,esetleg hétvégéken picit több,de 3tól szerintem nem több ottsem!
Ezért is kérdezném tőletek,mert szeretnék jól dönteni és nem belefutni mégegyszer egy ilyen vagy ilyesmi hibába! One S-re tudom hogy van egy jellemző Hdmi hiba,de ez vajon a Sima One-nál is jelen lehet?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne,ha megveszem a konzolt és ketten szeretnénk egy játékban játszani (Co-op player módban) 2 joystickkal akkor az megy ingyenesen mint mondjuk Ps4-nél vagy itt kell hozzá a Game pass is?
A segítséget előre is köszönöm!
Ha hordozni szeretnéd a gépet akkor az One S 40%al kisebb a FAT Onehoz képest és belső tápja is van (a sima One téglával jön mint a régi 360). Az One S emellett többet is tud és erősebb is egy icipicit tehát a sima FAT gép mellett maximum egy rettenetesen kedvező ár szólhat. Az One és Series konzolokkal semmilyen gyári hiba sincsen, a 360 után megtanulta a Microsoft, hogy a gépen nem szabad spórolni. Ezeken a gépeken már olyan funkció is van hogy sosem kapcsolnak le ha úgy állítod be (sleep) szóval bírják a gyűrődést, nem kell félteni őket.
Árban nyilván drágább lenne, de esetleg egy Xbox Series S konzolon nem gondolkoztál? Hátránya, hogy nincs benne lemezmeghajtó, de cserébe még kisebb és kompaktabb ráadásul az új játékok és mennek rajta, a régiek meg jobban (sokkal gyorsabb töltés). Nincs benne mozgó alkatrész a ventilátoron kívül. Azok is vannak használtba. Lejátssza az összes One játékot is.
A több kontrolleres multihoz ha NEM neten játszod akkor nem kell semmilyen előfizetés. Az Online előfizetés neve ugyanaz mint a 360-on: Xbox Live Gold. A Game Pass az a játékbérleti szolgáltatás amivel több mint 400 teljes játékkal játszhatsz a folyton cserélődő katalógusból. A Game Pass Ultimate változatában benne van az Xbox Live Gold és sok más is. Annyit tennék még hozzá, hogy az One/Series konzolok már eléggé online függők. Első beállításhoz kell net és a legtöbb funkció nem működik net nélkül (pl Game Pass). Azért lehet rajta offline is játszani.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Ment is a zöld kéz! :)
Mostmár így akkor megnyugodtam,hogy ezek stabilabb és strapabíróbb konzolok mint a 360 volt és mostmár tudom,hogy nekem a One S lemezes verziót lenne érdemes megvenni ezekszerint.
Gondolkodtam egyébként a Series S-en is,hogy az újabb is és nem is sokkal drágább,de jobban örülnék egy lemezes verziónak ami ugye abból nincs! Így inkább,ha picit többet is fogok rászánni akkor inkább nem One S lesz a befutó hanem a One X mert azt mondják az is meghajtós még,de valamennyivel erősebb mint a One S (bár nekem szerintem az is bőven elég lenne!)
Szuper akkor ha 2 kontrollerrel veszem,esetleg beszerzek majd egy másodlagos kontrollert akkor legalább menni fognak rajta ingyenesen a net nélküli co-op player képes játékok is! (Pld: Mortal Kombat)
Amire még kíváncsi lennék: Vajon meddig lesz még támogatott egy ilyen konzol? (Pld:One S/One X)
Azaz kb. meddig várhatóak még rá az új tartalmak?
4.
Igen ezt sejtettem,hogy inkább már az újabb generációra fejlesztenek és adnak ki,több új játékot is.
Nekem igazából ami lényeges lenne rá(hallottam,hogy van visszafelé kompatibilitás is a 360-as játékokhoz!) : a Red dead Redemption 1-2,Gta 5,Mortal Kombat 11,Forza Horizon sorozat(ráadásul a One szériára még a legújabb 5 is megjelent belőle!)
Így kb. Ennyi!
Szerintem amennyit játszok rajta ezekkel egy jó ideig elleszek és valószínűleg az igényeimnek is elég lenne még egy ideig a One széria.
Lényeg ugye nekem a hordozhatóság,amiben a One S kiváló,illetve a két kontrollerrel játszható co-op player módot támogató játékok is! Ahogy utána néztem a One S ezeket bőven tudná,ami elegendő számomra!
Ha nem lennék annyira oda a Forza Horizon sorozatért akkor lehet a Sony ps4 konzoljára esne a választásom,bár nemtudom melyik lehet jobb alternatíva,ha képes vagyok esetleg lemondani a Forza Horizon sorozatról,mert ugye Ps-en ottvan a Gran Turismo (amiből a 6-ot már játszottam Ps3-nál,de nem igazán fogott meg!) Illetve ottvan még a The Crew2 ami mindkét platformra elérhető,azt mondják olyasmi mint a Forza Horizonok,bár én még sosem játszottam egyik Crew játékkal sem.
A többi amiket felsoroltam,ugye meg mindegyik elérhető ps-re is,illetve van co-op player mód ott is a támogatott játékoknál és visszafelé kompatibilitás is!
Igen a 360as játékok jó része (olyan 600db) fut az újabb gépeken. A Forzákból két fajta van, a Horizon az ilyen buliautózás és mindegyik rész nagyobb és szebb mint az előző. A sorozat minden része az év autós játéka volt. Mivel mindegyik más helyen játszódik érdemes lehet régebbiekkel is játszani.
Forza Horizon (visszafelé kompatiblis X360): Colorado USA. Ez még nagyon más mint a későbbiek és technikásabb is. A legfőbb különbség hogy itt még főként kötött pályás a vezetés. https://www.youtube.com/watch?v=IcPz9Dlw9V8
FH2: Olaszország, itt vezetik be hogy lemehetsz az útról szinte akárhol, ahogy haladnak előre a részek egyre nagyobb a bejárható terület. Itt találja meg a sorozat igazán önmagát. https://www.youtube.com/watch?v=KSgyJqecz-4 (figyelem: a 360as verzió teljesen más játék és az első részhez hasonlít)
FH3: Ausztrália, rengeteg különböző éghajlat és nagyrészt egybe van nyitva az egész pálya (az előző részben még kisebb részekre volt osztva amik között csak egy úton lehetett átmenni). A multi egyre hangsúlyosabb, saját versenyeket tervezhetsz. https://www.youtube.com/watch?v=wa_rtDcsuzI
FH4: Anglia, itt vezetik be hogy évszakok vannak amik hetente változnak és velük változik a pálya. A mulit most már teljesen "seamless" vagyis single és multi között lehet ugrálni villámgyorsan. Pályaszerkesztő, Battle Royale és más közösségi funkciók. https://www.youtube.com/watch?v=q26wna24F50
FH5: Mexikó Ez a rész elsősorban a Series konzolokhoz készült, de az One változat is jól néz ki a lehetőségekhez képest. Minden ami eddig csak több és jobb. https://www.youtube.com/watch?v=Rv7xLt5yNsM
A Forzának a technikai vezetésre fókuszáló sorozata (ami a Gran Turismonak felel meg) az a Forza Motorsport. Hetedik részig jutott és a legújabb szám nélküli csak szimplán Forza Motorsport című most ősszel jön, már csak Series konzolokra.
Mivel a Horizon sorozat már kinőtte az eredeti Motorsport népszerűségét, más autós sorozatok elkezdték másolni. Újabb Need For Speedek (pl Payback, Heat), a Crew, Dirt 5, Test Drive Unlimited Solar Crown (ez nem tudom lesz-e még Onera) mind alapvetően hasonlóak némi saját ötletekkel megfűszerezve.
Egyébként jelenleg ez a pc-m van és erről gondoltam a váltást,ugye a hordozhatóság miatt főként.
Ezt a pc-t is alkalmankénti,itthoni játszásra vettem főleg.
Nemtudom hogy érdemes lehet e váltani és hogy egy One S többet tud e ettől a pc-től teljesítményben a játékoknál?
Cpu: i5 2500k
Ram: 12Gb DDR3
Ssd: 120gb Kingston
HDD: Seagate 500gb
Vga: Nvidia Geforce Gtx 750 Ti 2Gb
Szerintetek?
PCre nem tudok mit mondani, de az One / PS4 konzolok már 2013ban amikor kijöttek is kissé elavultnak számítottak. One Sen a játékok nagy része 900p-1080p felbontású és a grafikai minőség medium-low, de ezt nehéz összehasonlítani, mert a konzolok sokszor teljesen egyedi módon vannak optimalizálva, pl a Red Dead Redemption 2 elvileg a PCs minimum grafika alatt fut az XBO/PS4 konzolokon. One X kicsit más tészta, ott sok játék meglepően jól néz ki mert az a gép háromszor erősebb mint az alapgépek, de a legtöbb játék nincs külön hozzá igazítva hiszen csak néhány évig futott. A nagyobb játékok általában és saját Microsoft játékok azért mind szépen néznek ki a gépen. Ami érezhető lehet, hogy a legtöbb játék csak 30fpsel fut, bár OneXen van pár ahol van 60fps mód (felbontásért cserébe).
A Game Pass az olyan mint egy bérlet. Amíg él addig tudsz az összes benne lévő játékkal játszani. A játékok minimum egy évig vannak a katalógusban (a Microsoft játékok és EA játékok örökre) és két hetente jönnek/mennek újak. Pl ha ma betesznek egy játékot GPbe akkor jövő ilyenkorig biztosan annyit játszhatsz vele amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!