Adott egy samsung smart tv és egy szintén samsung hangprojektor. Tévén nincs optikai kimenet csak hdmi a projektoron pedig csak optikai kimenet van. Hogyan tudom kábelesen összekötni őket? Jelenleg Bluetooth kapcsolat van csak.
A két bemenet merőben más.
Az optikai ugye egy digitális audio kimenet/bemenet, míg a hdmi digitális video és audio kimenet/bemenet egyben.
Én nem hallottam még olyat, hogy hdmi-n keresztül lehetne csak audiot használni.
Amennyiben tévedek valaki biztosan kijavít, de szvsz ez csak kabelesen nem fog összejönni.
Veszel egy HDMI audio extractor-t, így leválasztja a hangot, optikai kábellel már összeköthető ezután.
Ha van esetleg smartbox-od, azon keresztül nézed a műsort, filmeket, azokon szokott lenni Toslink, így közvetlenül összeköthető a hangorojektorral optikai kábellel, viszont, így nem a TV hangja fog megjelenni a soundbaron, hanem a smartbox hangja.
Samsung QE43Q60BAUXXH QLED Smart LED Televízió
Samsung HW-T420/EN Hangprojektor, 150 W
A magasabb árfekvésű hangprojektorok rendelkeznek HDMI kimenettel, az enyém sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!