TEAC W-1200 mitől nyúzza a szalagokat és rongálja?
Jövőhonnapba lesz 2 éves, elkezdte nyúzni a szalagokat és halkan szólni stereo hang monó lesz és rongálja a szalagot lejátszás közben.
Eredeti kazettákat tönkretette az egyiket már amikkor ki csomagoltam a deck-et már akkor nyúzta.
Olyan sokat nem használtam hogy piszkos legyen.
Érdemes lenne meg tisztítani a fejet görgőt?
Vagy küldjem vissza a Media Markba javíttassák meg?
Eredeti doboza nincs már meg és még sose használtam email-be kapott jótállási jegyet.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=iO6oUyzjBi0
Másnak meg ilyent csinál: https://www.youtube.com/watch?v=6duddw8jXbM
Megmondtuk már a legelején, hogy ezeket az igénytelen kínai szutykokat nem szabad megvenni.
Nem hallgattál ránk.
Most már érted, miért akartunk lebeszélni róla?
Mondjuk ha rögtön beüzemelés után tönkretesz egy kazettát, te pedig további két évet használod anélkül, hogy rendszeresen megpucolnád amit meg kell, akkor valószínűleg ez után sem fogod megérteni, mi a baj.
"Most már érted, miért akartunk lebeszélni róla?"
Igen értem, még ki akartam volna adni pénzt a Tascam-ra is de jobb hogy nem tettem meg, pedig itt egy szervizes válaszoló (Zoli) azt mondta ezek a deck-ek még jók de a Renkforce Auna nem.
Pedig azokat többet használtam és még nem tett kárt, de nem azért mondtam hogy védjem márkákat, csak hogy régebb-óta nálam vannak főleg az Auna és sose tett még kárt a szalagban és sose kellet tisztítani.
Csak egy kazettát nyúzott gondoltam azért mert a Millenium is kicsit tönkre tette az elejét, és így gondoltam rossz a kazetta, de a Millenium-ba sokkal jobban szólt mint a Teac-ban, de az elég furcsa ha megfordítom a kazettát akkor nem nyúzza.
Épp szabin vagyok a héten gondoltam be rakok egy kazettát és tönkre is tette két eredetit.
"pedig itt egy szervizes válaszoló (Zoli) azt mondta ezek a deck-ek még jók"
Nem, ő is csak azt mondta, hogy kevésbé szar. De ez az állítás is valótlan, mert ha megnézed, ez a teac pont ugyanúgy néz ki mint a többi kínai gagyi egyik fele - a renkforce meg a másik fele.
"és sose kellet tisztítani"
Nem a frászt nem, csak te nem tisztítod. Mondjuk valahol jogos, mert ami alapból szar, annak kár a tisztaságával foglalkozni. De egy rendes, valódi, minőségi decket - ami neked soha az életben nem lesz - illik rendszeresen pucolni, mert a szalaggal való fizikai kontaktus miatt elkerülhetetlen, hogy szennyeződés kerüljön mind a fejre, mind a capstan / pinch roller párosra.
Persze ismerve a te igényeidet és hallásodat, valóban felesleges bármit tisztítani.
Alap dolog a szalaghúzó tengely megnézése, lerakódás letisztítása. Csak ne karcold össze!
Meg a gumigörgőt is tisztítani. De ezeket tudni kellene egy vérbeli magnósnak.
Gondolom elküldeni nincs értelme csinálják meg?
Mert 2 év múlva megint baja lenne vagy más.
Nem tudom felfogni hogy így járok majdnem mindig ilyen cuccokkal.
Van egy Acer monitorom 2 év után elkezdett vibrálni elmenni a kép pixel kockák lenni a képernyőn, és a szervizes azt mondta nem javítható.
Nagy márka ez az Acer és ennyit bírt így kénytelen voltam dupla annyi pénzt ki adni egy újért Samsung Odyssey G7 C32G75TQSR ha ez is tönkre megy akkor és nem javítható nem tudom most már mint csináljak.
Hiába veszek márkásat akkor is tönkre megy hiába vigyázok rájuk.
Ha nem nyúzza a szalagot és nem látni koszt a deck-be akkor minek tisztítanám.
Teac-ba semmi kosz nincs még is rossz és nem szerettem volna azzal kezdeni egy vadi új lejátszónál már tisztítani.
Faterom ITT Nokia music centerét annyit hallgattam kiskoromba is hogy nem volt ilyen gondjai, meg volt egy Sony TV-m ami 30 évet bírt, de itt az oldalon mondták ne csináltassam meg inkább dobjam ki.
Így most van egy 8 éves Sony TV-m amivel nem volt még gond.
Nekem az számít egy cuccnál hogy ne legyen baja mert ha ki bírna az Auna 15 évet akkor már meg érte mert nem kellet javíttatni.
"Gondolom elküldeni nincs értelme csinálják meg?"
Téged kéne elküldeni valahova.
"Mert 2 év múlva megint baja lenne vagy más."
Az is csoda, hogy ezt a két évet kibírta. Persze ha nem használod, úgy még érthető.
"Nem tudom felfogni hogy így járok majdnem mindig ilyen cuccokkal."
Pedig nagyon egyszerű, többször is elmondtuk már az okát. Folyton igénytelen, ócska szutykokat veszel. Olyan ez, mintha a tányérodba szarnál, megkóstolnád és morognál hogy milyen rossz íze van.
"Hiába veszek márkásat akkor is tönkre megy"
Egy valamit ne felejts el: monitorban gyakorlatilag csak elektronika van. Az így is, úgy is kínai gagyi, legfeljebb a minőségellenőrzés lesz komolyabb a neves gyártónál. Egy kazettás magnó viszont főleg mechanika, amit régen japánban gyártottak, ma pedig kínában. Bár gondolom, úgysem érted a különbséget...
"Nekem az számít egy cuccnál hogy ne legyen baja"
Mégsem hallgatsz ránk, mikor rá akarunk beszélni egy harminc éves, minőségi deckre, ami egy negyjavítás után újabb harminc évet kihúzna rendszeres hallgatás mellett is. Nem, te inkább annak az árnak a többszörösét költöd el kínai műanyag szarokra, aztán nyafogsz hogy szar.
Lehet majd egyszer kérdezni fogom hogy milyen jó minőségű felújított szervizelt decket ajánlotok nekem, de most akkor egy tisztítást csinálok.
Akkor hiba volt venni ilyen drága monitort?
Mert 2 év és behal?
Csak félek a használt cuccoktól hogy átverhetnek kamuból oda írják hogy szervizelt aztán rossz az egész.
kettő illetőtől vettem Hobbielektronika oldalon egy Samsung MAX-N25 mini hifit és egy Pacific PV 619 videómagnót, azért segítettek ebbe mert lesz egy jó hifim nem úgy mint a Millenium Auna stb és az ellető ki tisztította kicserélte benne szíjakat stb átnézte, a másik illetőnél csak állt azért ajánlotta azt a VHS-t mert látta sokat szenvedek a sajátommal és azért is mert látta vettem jófogáson egy Sony-t ami hibásan adtak el nekem 18 ezerért.
Én meg nem megyek le más megyébe le értük hogy ki derüljön hogy rossz mert csomó pénzt kidobok meg lese tudom hozni buszon.
"Csak egy kazettát nyúzott gondoltam azért mert a Millenium is kicsit tönkre tette az elejét"
Én úgy emlékszem, hogy kb. a kilencvenes évektől kezdődően olyan gyenge és vékony szalagokat raktak a kazettákba, hogy az ilyen hiba mindennapos volt.
Szintén úgy emlékszem, hogy az ilyen hibát leggyakrabban produkáló magnószalag átvilágítva nem barna, hanem inkább piros színű volt.
"Nem tudom felfogni hogy így járok majdnem mindig ilyen cuccokkal."
És nem tanulsz belőle, csak a sz@rokat veszed.
"de az elég furcsa ha megfordítom a kazettát akkor nem nyúzza."
Ne viccelj, egy komoly(?) magnós ilyen alapvető dolgokra még nem jött rá? Egyik irányban, ha kevesebb szalag van a felcsévélő orsón, kisebb átmérő, nagyobb erővel húzza a szalagot és fordítva.
Azonos kuplungbeállítást feltételezve.
Ha nyitott ajtóval elindítod, lejátszásra kapcsolod, a felcsévélő csonkot kézzel megfogod, fékezed, lehet érzékelni a csúszókuplung erejét, egyenletességét. Mert az is számít, hogy amikor jó, szépen egyenletesen kell húznia. Nem akadozni, nem szorulni.
Ezt neked már nyilván rutinból is érezni kellene, hogy milyen erővel teker, amikor normálisan működik.
Egyébként bizonyos szempontból jobb, ha csak "gyengéden" húz, de akkor viszont a felcsévélő orsó szorulására is érzékenyebb.
Erre van elvileg nyomatékmérő kazetta is, de olyat még mi sem láttunk régen a Gelka szervizben. Lehet nélküle élni.
Amikor kisebb átmérő, nagyobb erővel húz, értelemszerűen könnyebben megcsúszik a szalag, ha egy kis lerakódás képződött a szalaghúzó tengelyen és máris sodródni kezdhet, gyűrődni. Ezért ilyenkor első annak tisztítása.
Nem írunk a Gyakori Kérdésekre, hanem tisztítunk!
Nyilván lehetnek egyéb problémák is, túl erős, betapadó kuplung stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!