Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Csere után jó lesz? 6 êves...

Csere után jó lesz? 6 êves Lg lcd tv- nken eltünt a fehér szín, halvány kékre vâltott. Hívtam egy tv szerelőt, aki azt mondta ez led hiba, cserét javasolt, de ez nem az ő profilja. Belevágjunk?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 8. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a többi szín jó, akkor nem az a hiba.

Mondjuk ha van sárga meg zöld és piros, csak fehér nincs.

De egy fotóval többre mennénk, mind barchobázással.

2023. ápr. 8. 13:51
 2/11 A kérdező kommentje:

[link]

Remélem itt látható lesz

2023. ápr. 8. 14:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A színbeállításokkal nem tudod kompenzálni?

A háttérvilágítás nem tud ilyet okozni, csak rámondott valamit a tag, hogy okosnak látszódjon.

2023. ápr. 8. 14:18
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
Eleve nem lehet LED hiba, mert az csak a háttérvilágításért felelős, már ha nem a régebbi fénycsöves háttérvilágítású. Itt egyszerűen kiment az egyik szín, mert ugye még a fehér is 3 alapszínből van keverve, sárga, piros és kék. Gyanítom, hogy a vezérlőben a sárgáért felelős rész ment tönkre, vagy állítódott minimumra.
2023. ápr. 8. 14:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#4-hez még hozzátéve, a háttérvilágítás nem RGB, vagyis csak fehéren tud világítani, a színeket maga az LCD panel adja, csak mivel az még nem önálló fényforrás mint az OLED, ezért kell neki a háttérvilágítás. LED vetérlője meg nem kapcsol sárgát, ezért lila a kép, mert csak kék és piros van.
2023. ápr. 8. 14:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, színbeállítással jobb lett.
2023. ápr. 8. 14:48
 7/11 Szirty ***** válasza:
85%

Itt nem a fehér lett kék, hanem minden kékes árnyalatban pompázik.

Háttérvilágítás (LED) hiba!

A TV-nk ugyanígy járt. Ugyanezt a jelenséget produkálta. Szintén LG.

A jelenség fokozatosan jött elő. Egyre kékebb lett.

Kicserélték a háttérvilágítást azóta jó.

Szerintem olyanra bízd rá aki csinált már ilyet!

2023. ápr. 8. 15:08
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen a világítás a panel mögött. Nem ez kékíti be. Ez vagy működik, vagy nem, max, idővel veszít a fényerőből, de a hullámhossz nem változik.

[link]

2023. ápr. 8. 15:42
 9/11 Szirty ***** válasza:
100%

"Nem ez kékíti be. Ez vagy működik, vagy nem"

Pedig az. Én is azt gondoltam hogy a háttérvilágítás színhőmérséklete nem változik.

Mégis megtörtént...

[link]

2023. ápr. 8. 15:59
 10/11 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 8. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!