A Sal (Somogyi audió) termékekről mi a vélemenyetek?
"Szerintem valami kinai vacakra ráirták hogy Sal."
A SAL termékeket a helyén kell kezelni. Valaha elég olcsón tudott nyújtani egy elég kompromisszumos megoldást. Ma már Kicsit drágábban nyújt esetenként súlyos kompromisszumokkal elviselhető megoldást, erre jön rá az összecsapott építés.
A kommented azt sugallja, hogy a SAL valami minőségi termék, amit a kínaiak hamisítottak. Ez nincs így. Soha nem gyártott a SAL minőségi terméket.
Ami a vicces, hogy a néhai termékpalettájának a javarésze nincs már fent a saját oldalukon se.
Pl.: SR széria, SRP/SBP széria, SA széria, Az SBX -ből a márnesesen árnyékolt van csak.
Jelzem, akik annyira fikázzák, én kipróbáltam a Videoton-kompatibilis hangszóróikat, hát nem volt rosszabb a SAL.
A H2000 -nek a 13 centis hangszórója, viszont verte a SAL -t. A néhai TVM acoustic hangszórók se voltak sokkal jobbak nála. Ennyi pénzért ezt lehet kapni.
Még valami:
A SAL -lal nem feltétlenül az a probléma, hogy annyira rossz, mert ha jól eltalálod a dobozméretet és a hangváltót, akkor nem lesz nagyon bántó hangja.
A kérdések viszont:
Megveszed a drága faanyagot, és faragasztó, csapolás, festés, stb. Megveszed a drága hangváltó alkatrészeket.
mire kész leszel minimum mégegyszer annyit otthagysz a boltokban, mint a hangszóró kombináció ára. A spórolásod emiatt nem lesz jelentős. Megéri egy Vifa hangfal árának a pl. 70 % -áért nagyon kampromisszumos hangfalat hallgatni.
A SAL esetén minnél nagyobb hangszórót veszel, annál jobban át vagy cseszve az érzékenység miatt, és le se fog menni elég mélyre. Viszont mivel sokan mindenféle megalomániás pajta-disco projectekhez vették/veszik, kevés az igényes projekt, amit kb érdemes utánépíteni.
A fikázásoknak sokszor az igénytelen projektek az okai, de tény, hogy nagyon alsókategória a SAL. Együtt lehet vele élni, de tudd, hogy mit várhatsz tőle, hogy ne csalódj.
[link] Ezt pl.
Innen sok okosságot is tanulhatsz, kár, hogy kevesen ismerik ezt a méltatlanul elhanyaholt blogot.
Ha érdekel a téma, fel se fogsz tudni állni mellőle.
Üdv,
#5:
Az autóhifivel nincs tapasztalatom, hülyeséget meg nem akarok mondani. A kommentfolyamom a SAL -ból való hangfalépítésre vonatkozott.
Ezeket a ráírt wattokat nem kell komolyan venni. Ha 100 % -os hatásfok lenne, akkor is kb 49 W lenne a teljesítménye.
Méltó e:
Nem fikázni akarok, de itt nem egy jónevű márkáról van szó, amihez méltónak kell nennie. Anno is csak a minimumot nyújtotta olcsón és ezt kicentizte alaposan. Ha szerencséd van, akkor a minimumot hozza, de ez relatív, hogy kinek mi a minimum, + te magad is minőpségromlást észleltél, tehát nem nyújtja azt a megelégedettséget, mint a hangfalaid anno. A SAL nyújt egy minimumot, ami lehet jó űzlet, hogy olcsón ad valamit aminek nincs nagyon bántó hibája, de ha valamit nagyon kicentizel, könnyen beesik a minőség a minimumszint alá.
Az én -talán téves- logikám szerint egy erősítőt kisebb eséllyel gagyizzák el, és ha meg is teszik, csekélyebb lehet a hatása a hangreprodukcióra, mint a hangfalnak.
A panel mérete:
Egy végfokpanelt elég kis területre össze lehet hozni, az nem a világ vége, hogy kicsi a NYÁK. Az én otthoni erősítőmnek is kis méretű nyákon van a végfokja, mégis szól rendesen.
Erősítő minősége:
Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet egy erősítőt így elcseszni, mint ahogy körülírod. Ha egy TDA 2030 -as végfokot jól építesz meg, komoly hibája annak sincs, pedig elvileg a TDA IC -k néven elvileg már csak hamisítványt kapsz. Ennek fényében pláne érdekes, hogy hogy cseszték el.
Az autóhifiben ráadásul nincs tápegység, amit el lehetne rontani, mivel a kocsiakku adja a tápellátást.
Hipotézis 2.0:
Nem lehet, hogy hangszóróprobléma van ott? Milyen hangszórókkal megy a rendszer?
Jónevű márkák:
Pioneer hangfalat láttam már úgy összecspva, mintha egy elektronikában nem járatos 16 éves srác első hangfal-tákolmánya lett volna. Sonyval szintén.
Hallottam már JBL bluetooth-hangszórót úgy szólni, hogy világgá tudtam volna szaladni a hangjától. A régi SAL hangfalam egy milliós High-End cucc volt mellette. Még a komoly márka se minden. Bizonyos termékköröket, kategóriákat elcsesznek azok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!