Miért drágább és kelendőbb a PS5, mint az Xbox Series X, ha a Series X erősebb konzol és jobb játékok is vannak rá?
Elhanyagolhatóan minimális a teljesítménybeli különbség...
Amiért én a PS5 mellett döntöttem azok az exkluzív játékok.
Pl egy PC-n nem tudok Gran turismo 7 vagy Horizon forbidden west-el játszani.
Viszont az Xbox exkluzív játékok Game Passen keresztül elérhetőek PC-re is.
Így akkor miért vegyek Xboxot, ha gépen is tudok Forzával és a többi xbox játékkal játszani?
Drágább, mert a Sonynak fontosabb, hogy a konzol eladások is hozzanak hasznot. Az XBox esetében sem elhanyagolható ez nyilván, de egy Microsoft méretű cég könnyebben nyel be veszteséget a hardveren.
Népszerűbb, mert mindig is népszerűbb volt (talán régebbi is, ezt nem tudom), rengeteg PS tulajdonos van, aki elégedett a konzollal és a játék felhozatallal, ráadásul komoly gyűjteménye is van sokaknak, amit egy platform váltáskor ugye nem tudsz áthozni, szóval újra el kell kezdeni költekezni. Ráadásul ismeri a rendszert és persze nem mondom, hogy nem tudna másikat használni, de ha nem muszáj, akkor minek? Csak mert papíron x Gflops áll szemben az x-5-tel? Azért biztosan nem.
Az meg, hogy melyikre vannak jobb játékok, az nagyon erősen szubjektív, ahogy az is, hogy konzolon, vagy PC-n szeret az ember játszani. Amióta konzolom van PC-n talán a The Long Drive az, amit megvettem (és azt is csak azért, mert csak azon van).
Azt nem tudom, hogy önmagában az exkluzivitás mennyire számít, szerintem semennyire, ahhoz nem sok PS exkluzív van és ha van is, nem az a genre, amit igazán sokan játszanak (single player action/rpg-adventure). Jó példa erre, hogy az egyik legnépszerűbb PS játék nem exkluzív. Az a COD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!