A Budapesti 89,5 MHz-n mikor lesz másik rádió? (Nem a Rádió 1)
Ha lejár a szerződés és másnak adják ki a frekvenciát.
Nem lehet megjósolni hogy a szerződés lejárata után kinek adják, eredeti rádiónál marad -e a sugárzási jog vagy nem.
Szerintem - mivel a jövőt nem láthatjuk - jósolni felesleges.
Minimum tíz évig érvényes a jogosultság, 7 évre meghosszabbítható:
"48. § (5) Az állami tulajdonban lévő, korlátos erőforrásokat igénybe vevő analóg lineáris médiaszolgáltatási jogosultság rádió esetén legfeljebb tíz évig, audiovizuális médiaszolgáltatás esetén legfeljebb tíz évig érvényes, és lejártakor a médiaszolgáltató kezdeményezésére pályázat nélkül egy ízben legfeljebb hét évre megújítható azzal, hogy a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Dtv.) 38. § (1) bekezdésében megjelölt időpontban az audiovizuális médiaszolgáltatási szerződések lejárnak."
Forrás: A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény ( [link] )
2020 végén hirdették ki a pályázatot:
tehát 2031-ig minimum fennmarad. Utána 7 évre hosszabbíthatnak.
Elfogtam egy nem privát üzenetet:
"Az üzenet szövege:
Mikor kezdődött jogsultsága?"
#3-as hozzászólásomban már leírtam, hogy 2021-ben, de a Wikipedia is megerősíti az állításom:
"2021. január 20-án a Rádió 1 tulajdonosa, a Radio Plus Kft. egyedüliként pályázati ajánlatot nyújtott be a budapesti 89,5 MHz használatára.[69] A Médiatanács a március 30-i ülésén megállapította, hogy a pályázat győztese a Rádió 1, így megkezdheti sugárzását az addig használt 96,4 MHz-nél jóval nagyobb vételkörzetű 89,5 MHz-es frekvencián, amit korábban a Juventus Rádió, majd a Music FM használt."
és az miért jó?
melyik adóra gondolsz?
az interneten több ezer rádió csatorna közt választhatsz,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!