Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A high-end (meg amúgy bármelyi...

A high-end (meg amúgy bármelyik) bluetooth fejhallgatókhoz miért nem kell hordozható dac/amp erősítő?

Figyelt kérdés
Mióta az audio eszközöket vizsgálom, azt vettem észre hogy bármilyen vezetékes high-end fül/fejhallgatók-hoz szoktak hordozható erősítőt is használni, hogy a maximumot kihozzák belőle. Ezzel szemben a bluetooth fejhallgatók-nál még nem hallottam olyat hogy bármi féle hordozható erősítővel tesztelték volna. Miért van ez? A bluetooth fejhallgatók-at alapból úgy csinálják meg, hogy ne kelljen hordozható erősítő? Egyáltalán van bluetooth-os hordozható erősítő?
2023. jan. 6. 04:37
 1/8 Szirty ***** válasza:
100%

A bluetooth lényege a vezetéknélküliség.

Ezt a lényegét veszítené el.

A vájtfülűek egyébként is menekülnek a bluetooth elől... :)

2023. jan. 6. 05:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hova dugnád azt az erősítőt egy vezeték nélküli eszköz esetén?

Sok furcsa kérdés van mostanában. Valami van a levegőben...🤔

2023. jan. 6. 06:36
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk a high-end és a bluetooth is két olyan halmaz aminek nincs metszete.
2023. jan. 6. 07:58
 4/8 Morzsi007 ***** válasza:

A BT-t nem lehet High-Endnek nevezni sehogysem, de még Audiophile-nek sem, még ha jó a marketingje is.

De vegyünk alapul egy komoly minőségű vezeték nélküli (BT-s) fejest. Az tartalmaz egy DAC-ot és erősítőt is, ami bele van építve, ez minden esetben szükséges, a legolcsóbb fül vagy fejhallgatóban is kell, hogy legyen. Van olyan is, ami vezetékkel is használható és így adott a lehetőség külső DAC/AMP használatára. Viszont az elektronikának kell a hely a driver, hangszóró mellett, mögött, így akusztikailag sem tudja azt, mint egy vezetékes, ahol bőven marad hely. Anno megtetszett egy vezetékes fejes hangja aztán meghallgattam a BT-s változatát, hát köze nem volt hozzá.

2023. jan. 6. 08:32
 5/8 Morzsi007 ***** válasza:
Még annyit, hogy a fejes hangját többnyire a DAC és az erősítő minősége határozza meg. Olcsóbbakba gyengébb, drágábbakba jobbakat tesznek. Annyi az előnye a magasabb árkategóriának talán, hogy a hangszóróhoz igazítják a DAC-ot és az erősítőt, vagyis hiába veszel egy külsős eszközt, ha azzal nem passzol a fejes karakterisztikája, akkor a végeredmény rosszabb lehet, mint a gyári kombó.
2023. jan. 6. 08:40
 6/8 anonim ***** válasza:
mivel ott a fulesbe van benne minden maga az erosito meg a dac ezert is vezetek nelkuli es a tobbiekkel ellentetben a bluetooth is kepest veszteseg mentesen tovabb kuldeni a jelet (pl atpx) es ez altal kb semmivel nem rosszabb mint a kabeles
2023. jan. 6. 10:45
 7/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Elméletben igen, gyakorlat mást mutat. Ez kicsit olyan, mint a Flac veszteségmentes formátum, mégis a gyári CD jobban szól, mint ugyanaz a zene Flac-ban.

Tapasztalataimból kiindulva egy 50 E Ft-os vezetékes fejes jobban szól, mint egy 100E Ft-os vezeték nélküli. Ehhez mondjuk minőségi felvétel kell nem online radio hallgatás, mert itt mindegy, meg a BT fejesek alapjában véve minimálisan zajosabbak, ezek igaz csak szőr szál hasogatások.

2023. jan. 6. 11:12
 8/8 anonim ***** válasza:
a flac meg tarsait mar csomo helyen olvastam hogy vakteszten egyszeruen nem hallod ki a cd azert lehet "jobb" mert van benne egy kis torzitas ami neked tetszik ugy mint pl a csoves erositokbe azt hogy melyik fules a jobb azt nem tudom mivel csak egy egyszeru 40 ezres bluetooth fulesem van bar hangfalhoz hasonlitva szerintem eleg minosegi
2023. jan. 6. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!