A Hewlett Packard HP Compaq 8200 Elite CMT alaplapomhoz, kompatíbílis lenne vagy megfelelően működne vele egy GTX 1050 TI videókártya?
Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 21:34
11/15 A kérdező kommentje:
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy hallottam egy olyan módszert is, hogy a 6 pines csatlakozót a videókártyából átalakítóval a DVD-be csatlakoztatjuk, hogy onnan kapjon áramot, vagy akár máshonnan, ez mennyire hatékony módszer? Ugye ezt abban az esetben kell ha olyan kártyám lesz aminek szükséges plusz áramellátás, s mivel nincs a tápomba 6 pines dugasz, könnyen erre a módszerre szorúlhatok, vagy inkább vegyek feltétlen olyat amihez nem szükséges plusz áramellátás?
2022. dec. 4. 10:50
12/15 anonim válasza:
"hogy a 6 pines csatlakozót a videókártyából átalakítóval a DVD-be csatlakoztatjuk"
Akarod mondani, hogy a DVD meghajtót kiiktatod, és tőle veszel el áramot a vga meghajtásához? Elméletben a SATA maximum 54W-ot képes leadni, tehát kb 125W-os GPU-t még befogad a gép. Ebben az esetben GTX 1630-tól RX6500 XT OC-ig találsz néhány kártyát.
Vagy maradsz a maximum 75W-os keretnél, és akkor egészen GT 710-től GTX 1650 OC-ig vannak 75W-os kártyák.
Szerintem egy 75W-os 1650 is simán elbírja a legtöbb játékot.
13/15 A kérdező kommentje:
Én megelégszem az 1050 ti-vel is, akkor nagy vonalakban amit a dvd használna fel áramot, azt elvonom tőle és azzal hajtom majd meg a gpu-t, értem.
2022. dec. 4. 12:40
14/15 A kérdező kommentje:
Mennyi w lehet a dvd fogyasztása? Sajnálom ha hülyeséget kérdezek vagy kérdeztem, csak azt akarom tiszta legyen teljesen.
2022. dec. 4. 12:42
15/15 anonim válasza:
Kb 25-30W-ot eszik a DVD meghajtó. A Ramom egyenként 15W-ot ha már itt tartunk. Alaplap kb 50-60W-ot.
De még mindig ott a lehetőség, hogy 75W-os 1050Ti-t veszel, mivel nagyobb kártyákat nem biztos hogy kihajt a proci meg az alaplapi chipset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!