Tv távkapcsoló alig működik, elemet cseréltem újra, akkor is olyan, jártatok így már?
Régen láttam erre egy házi megoldást.
Szét kell szedni a távirányítót, és a gumimebránokra fel kell rakni egy kis grafit réteget.
Sima cerúzával megoldható.
Nem tudom mennyire hosszútávú a megoldás.
Egy próbát megér.
#3-t kiegészíteném azzal, hogy lehet elég csak megtakarítani.
Mert bármennyire is hihetetlen, a gombok mellett bemegy a szutyok.
Főleg ha krémes kézzel is van nyomogatva.
Elég szép réteg kosz tud összegyűlni a gombok és az áramköri lap között.
Szappanos vízzel, szivaccsal, óvatosan többször lemosni. Megvárni, míg teljesen megszárad, összerakni, és örülni, hogy tovább használható.
"Mert bármennyire is hihetetlen, a gombok mellett bemegy a szutyok."
De nem szutyok miatt lesz hatástalan, hanem amiatt, hogy a puha hordozó rész szilikonból van. Abból válik ki a nyomogatás hatására némi szilikon olaj. Amelyik gomb a legtöbbet van használva, ott ez annál nagyobb mennyiségben jelenik meg. És mivel ez az olaj elektromosan nem vezetőképes, rontja az érintkezést a panelon lévő vezetősávok és a gombok belső oldalán található grafitos pogácsa közt. Így sokszor önmagát gerjesztő folyamatot eredményeként mechanikusan széttrancsírozzák az alkatrészeket benne. Egy kis izopropil alkoholos tisztítás segíthet ha még nem súlyos a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!