Miért látszik gyorsítottnak a kép tv-n?
Figyelt kérdés
Vettem egy új Smart tv-t. Ezelőtt egy sima tv-m volt 2 Hdmivel és semmi okosítás.
Most egy Samsung Qled 4K ultra HD van, és nagyon fura a szememnek. Olyan, mintha gyorsítva lenne benne a kép.
Lehet ezen állítani, vagy ezek az új tv-k alapból ilyen képet biztosítanak?
2022. nov. 1. 09:40
1/5 anonim válasza:
Ez a szappanopera effektus. Keress rá, magyarul is írnak róla. Engem is borzasztóan idegesít. Samsungot ugyan nem ismerem, de TrueMotion/RealMotion és hasonlókat kell kikapcsolni, és elmúlik. Film mód, ilyenek.
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
Ez a motion smoothing, vagy hasonló nevű technológia (márkánként eltérő a neve). Annyit tesz, hogy ha nem a képfrissítési frekvenciájának megfelelő fps van a képen, egy algoritmus az előző és a következő képkocka közé kitalál újakat, hogy a lyukat kitöltse, így látszólag annyi fps lesz mint amit a tévé tud. Ez néha jó, például sportnál, filmnél viszont kifejezetten rossz, játéknál bár látszólag jó, de keletkezik némi input lag az extra képkockák miatt, így kompetitív játékoknál érdemes inkább kikapcsolni, single player játéknál ahol nem számít annyira a reakcióidő viszont maradhat.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem találok semmilyen motion opciót a beallitasoknál amit írtatok.
2022. nov. 1. 10:09
5/5 A kérdező kommentje:
Na, talaltam egy olyat, hogy keptisztasagi beállítás. Ott van olyna opció hogy egyedi, ki, auto.
Ez lesz az? Ezt kell a ki-re állítani?
2022. nov. 1. 10:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!