Mire jó egy okosóra?
A legjobb a hipochondria kifejlesztésere. 😂😂😂
Szamtalan kerdes van itt erről.... mániákusan monitorozzák a pulzusukat, vérnyomásukat, stb alvás közben is és rettegnek hogy halálos betegek...
Nekem hasznos volt, mikor elkezdtem futni, és mérte a távot, pulzust, satöbbit. Most már arra a célra nem igazán használom, már gyakorlottan futom a távomat.
Viszont szuperhasznos most is, hogy futás közben az óráról vezéreljem a Spotifyt, amivel podcastokat hallgatok közben. Nagyon kényelmes, hogy futás közben nem kell elővenni a telefont.
A másik nagy haszna, hogy buszon nem mindig hallom/érzem, ha a telefon csörög, a csuklómon az óra viszont jelzi, ha hívnak. Az értesítéseket is megmutatja.
Volt egy másik órám is, az EKG-t is mért, azt akkor használtam, amikor egy kis gond volt a szívemmel. A mért adatokat exportálni is tudtam, és átadtam a kardiológus szakorvosnak. Ez is segített a kivizsgálásban, ami sikeresen zárult, így már azt az órát nem használom.
Mindkét órát olcsón vettem, nem költöttem sokat, és ahhoz képest elég hasznosnak bizonyultak. Nem biztos, hogy drága órába is beruháznék.
Bakker, szóval halványlila gőzöd sincs róla, hogy mit tud, de leszólod.
Az enyémmel fizetni is tudok, az üzeneteket elolvasni, hívást, van rajra gps, pulzus, alvás, vérszint oxigénje, látnivalók, egyebek a környéken, ahol vagyok, milliónyi sport, multisport mód is pl triatlonhoz, edzés állapot, stressz, body battery, tanácsok, edzésprogramok, útvonalak bicajra, pl.
Milyen idő, meg lépésszám?ja, mutatja azt is
kerékpározás közben látom az órán, hogy ki hív vagy üzent, és el tudom dönteni, hogy elég fontos-e ahhoz, hogy megálljak és felvegyem/válaszoljak.
Tudok vele útvonalat rögzíteni és később számítógépre vagy GPS-re áttölteni.
7es, a Strava baromira meríti a telefont.
Én Garmin Edge-t használok a bicajhoz, de pl kalóriára az csak sacc (viszont tudok rá útvonalat tölteni, s követni, az okosórára i, de azt kissé nehézkes tekerés közben nézni).
S pl a telefont nehéz lenne a medencébe vinni.
Nekem volt egy időszak mikor retro mechanikus órákat elkezdtem gyűjteni, de ritkán hordok órát, engem zavar kézmosásnál.
Okosórák hasznát nem igazán értem, nekem az esik le hogy egy felesleges kiegészítő a telefonhoz. Van egy iphoneom, azon van valami okosóra párosító app. Gondolom akkor össze lehet kötni az órával a telefont és lehet azon is telefonálni. Nem tűnik hasztalannak, de szerintem felesleges, bár kinek mi. Na meg feltételezem akkor működik ha a közelben van a telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!