Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem lehet sima HD TV-t...

Miért nem lehet sima HD TV-t kapni?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy új, nem túl nagy tévét, de semmi szükségem, hogy okos legyen, elég lenne egy sima. A HD felbontás is elég. Valamint jó lenne, ha lenne fejhallgató-kimenet, de ezt újabban kispórolják. Miért?
2022. okt. 4. 23:12
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10: "Az a tévé szépen felskálázta... (kitöltötte a hiányzó pixeleket ahogy gondolta)"

Mit számít? Hibátlan képet láttam. A 4K-nak annyi előnye lenne, hogy valamivel élesebb lenne a kép (már ha lennék olyan hülye, hogy 4K-s blurayt vegyek), csak éppen attól meg rondább lesz, mert túl éles, nem szépek az átmenetek, kontúrok. Tehát nem hogy előny, hanem hátrány.

"Felbontásról nincs szó, de kizártnak tartom amit írtál."

Mert nem értesz a fotózáshoz. 1080p az nem egy elhanyagolható felbontás. Mellesleg tévedtem, a 2. részt csinálták így. Forrás formátuma 1080p: [link]

2022. okt. 5. 17:41
 12/12 anonim ***** válasza:
Mondjuk a korai CGI-k sem mindig túl nagy felbontással készültek. Én mondjuk pixelsűrűséget is számolok néha, 50 alatt már egy kicsit necces, az pedig Full HD esetén 44" körül van. Egy 50"-es Full HD TV kb. 44 ppi. Felesleges erről vitázni, csak legközelebb szerintem tedd hozzá, hogy "szerintem"...
2022. okt. 5. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!