Vhs lejátszós tv-m nem működik rendesen. Miért?
Figyelt kérdés
Vettem egy philips 14pv162/02 típusú beépített vcr-rel rendelkező tv-t. Sajnos amikor egy kazettát le akarok játszani, akkor csak a hangyázó kép jön be, és csak hangot játszik le. Mi lehet a baj? Illetve a másik, hogy nagyon nagyon nehezen adja ki a kazettát. Mintha be akarna szorulni amikor jönne ki. Ötlet?2022. szept. 13. 19:21
1/12 anonim válasza:
Koszos a videófej, egy kis tisztítás kell neki. Az a nagy henger. Egy rongyot itass át izopropil alkohollal, óvatosan nyomd oda a hengerhez, némi nyomás legyen ott ahol a henger két része találkozik és forgasd körbe kézzel párszor. Természetesen legyen kihúzva a konnektorból!
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Régi videomagnómmal is volt már ilyen, de akkor kiírta, hogy a-tracking. A kazetta beszorulására nincs ötleted, hogy mitől lehet?
2022. szept. 13. 20:00
3/12 anonim válasza:
A szíj lehet megnyúlva a mechanikában, ez a leggyakoribb hiba. Nehéz pont megfelelő méretűt szerezni, de például ebayen kínai eladóktól lehet venni olyan pakkot amiben sokféle van, aztán valamelyik jó lesz (vagy nem).
4/12 A kérdező kommentje:
Megoldódott a beszorulási probléma. Megtakarítottam a fejet, de ugyan az.
2022. szept. 13. 20:24
5/12 anonim válasza:
Ekkora eget rengető marhaságot írni, "ronggyal pucold meg a fejet"....agyrém....
A cilinderben a ferrit fejeket letörted, akkor ki is dobhatod...
Ha 4 fejes és jó-nem toltad el, ezt kell látnod a nyílásokban:
Sokszor elég egy kazettát betenni, play, majd szárazon vagy átitatva alkohollal egy tiszta papírt hozzátenni óvatosan, de nem sokáig, mert szétkoptatod a fejeket.
6/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem tudom szétszedni a tv-t. A fejet letörölgettem fültisztító pálcikával, tudtam, hogy azzal és alkohollal a legcélszerűbb. Viszont valami még mindig nem jó.
2022. szept. 13. 20:38
7/12 Salx Narval válasza:
Nem lehet normálisan videót tisztítani szétszedés nélkül. Arról nem is beszélve, hogy az ékszíjat, görgőt is ellenőrizni kellene és valószínűleg a kenés is hiányzik. Vidd szervizbe, v keress olyan ismerőst aki ért hozzá és megcsinálná neked. Az ilyen belepiszkálások általában nem segítenek, sőt.
8/12 A kérdező kommentje:
Nem ismerek olyat, aki meg tudná csinálni. A tv azelőtt lett megcsinálva, hogy én elhoztam a boltból. Ha szétszedem, akkor takarítsam meg a fejet?
2022. szept. 14. 07:18
9/12 Salx Narval válasza:
Ezért ajánlottam csak második lehetőségként az ismerősöket, gondoltam hátha akad valaki. Vidd szervizbe mert el fogod rontani ha szét is sikerül szedned. Nem ördögtől való dolog a házi tuning de azért némi jártasságot igényel, aki ennyire bizonytalan nyilván híján van ennek. Nem szégyen szakemberre bízni azt amihez nem értünk én is ezt teszem ha szükséges.
10/12 anonim válasza:
9
A mai szervizes csikók, azt se tudják, mi a vhs:DDD
Hülyék hozzá, mint birka kreszhez...
Tegyél be egy kazettát, kapcsold "play", majd "FF" képkeresés előre-lejátszás 5-10 percet.
Sokszor ennyi is elég, hogy lassan, de nagyon lassan visszajöjjön a kép.Ha javul ezen idő alatt fokozatosan, akkor folytasd, de 25 percnél ne tovább azért, utána hagyd pihenni 30 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!