Ilyenkor mit tegyek?
Az marad, hogy játszol vele te, vagy eladod apróhirdetésben.
14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
"Szoftverek, PC- és konzol játékok
– Ezen termékek visszaküldése csakis bontatlan, gyári csomagolásban lehetséges
– Nem lehetséges azon szoftverek visszaküldése, amelyek elektronikusan kerültek kiküldésre"
Nem értem miért nem inkább az oldalukon keresed a választ...
7. Az elállási jog nem gyakorolható az alábbi termékeket/szolgáltatásokat illetően:
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
Legközelebb ajánlom a Steam-et, ott van lehetőség kipróbálni.
Kérdező, én a helyedben mekgeresném őket (az emagot) telefonon (nyilván van telefonos ügyfélszolgálatuk) és ott érdeklődnék.
Ami meg azt illeti, hogy, ha felbontotta a csomagolást, már nem veszik vissza: Ezt óriási f***ságnak tartottam mindig is. Annó még a műszaki boltok és a szuper marketek (pl Auchan) is alkalmazták ezt és emlékszem egyszer kétszer ki is vertem érte a balhét, mikor fülhallgatót vettem, kibontottam, kipróbáltam és az egyik fele nem szólt. Visszavittem, mire pont ugyan ezzel jöttek, hogy "Hát... kibontotta, így már nem tudjuk visszavenni!". És akkor is pont ugyan azt kérdeztem elég idegesen, amit most a többi válaszolótól is kérdezek és amely kérdést te is tegyél fel az ügyfélszolgálatosnak, ha beszélsz vele és ezzel a "Kibontotta, ezért nem vesszük vissza" dumával jön: "HA NEM BONTOM KI, AKKOR HONNAN TUDOM, HOGY MŰKÖDIK-E, HOGY JÓ-E?!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!