Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van valami jogszabály arra,...

Van valami jogszabály arra, hogy lakótelepi betondzsungelben hogyan kell viselkedni annak, aki dróntulajdonos?

Figyelt kérdés
Valamelyik tömbben a környéken egy kedves lakótársam folyamatosan, egész nap drónozik, zümmögteti a cuccot és SZERINTEM fényképeket, vagy ki tudja, videókat rögzít. (utóbbi csak feltételezés, a drónozás ténye viszont fix, folyamatosan zümmög a cucc a levegőben).

2022. szept. 6. 16:07
A kérdező szavazást indított:
igen, kommentben leírom mit tegyél
nem, ezt engedd el, semmit nem tudsz tenni (napközben legalábbis nem)
teljesen mást gondolok, leírom kommentben
2 szavazat
 1/5 Pelenkásfiú ***** válasza:
82%
Attól függ, hogy egy kis 100g-os játékról van szó, vagy valami komolyabb gépről.
2022. szept. 6. 16:10
 2/5 A kérdező kommentje:
1: A kütyüt magát nem látom sajnos, csak cseszettül idegesít a zümmögése, és mivel így bogár nem zümmög (tipikus elektronikus kütyüzümmögés hang), ezért mi más lehetne, mint drón.
2022. szept. 6. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért egyszer szétnézhetnél.
2022. szept. 6. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg mi az. Esetleg próbáld megkeresni a reptetőjét és beszélj vele, hogy feljelentitek ha nem áll le.

Ha játékdrónról van szó, akkor gyakorlatilag bármit csinálhat vele amivel nem zavar, nem veszélyeztet másokat. Az együttélés szabályait kell betartania. Tehát ugyanúgy ahogy nem illik karosszéria-lakatos munkát végezni vasárnap reggel 6-kor, nem fűnyírózunk szerda este 10-kor, stb.

Ha nem játék drón kategória, akkor sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak rá. A reptetőnek és a drónnak is regisztrálva kell lennie. Kell biztosítás a drónra, a pilótának pedig jogosítvány. Egy ilyan lakókörnyezetben pedig eseti légtér is szükséges hozzá. Repülős közben pedig a Mydronespace applikációban be jell jelentenie a repülést.

Szerintem hívjátok rá a rendőröket, ők majd elintézik.

Csinálj (videó)felvételeket a drónjáról, hogy legyen minél több bizonyíték.

Leverni, lelőni, sem a drónt, sem a pilótáját nem jó ötlet, azért te is megütheted a bokádat!

2022. szept. 6. 17:07
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Először is nem tudod, hogy ki repteti és mit, lehet gyerek,de lehet rá engedélye is. Másodszor nem tudom elképzelni, hogy egy drón zümmögése ennyire zavar valakit főleg, hogy nem is látod. Sok évig drónoztam, de mikor látótéren kívül volt, semmit sem hallottam sosem belőle. Le kell videózni legközelebb, ezidáig semmivel sem tudod érdemben bizonyítani, hogy valóban drón.
2022. szept. 7. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!