Hogy kössem be a hangfalat és végfokot?
Hali!
Javaslatotokat szeretném kérni hang cucc bekötésről, jelenleg ezért regisztráltam az oldalra... Később majd jöhet a lábszag, kopaszodás kis nagy gomba🙂😉
De most már nem viccelek, aki ért hozzá és megérti mit akarok vagy mit gondolok rosszul, őt kérem hogy segítsen!
Adott lenne első sorban 4 db gyárilag 8ohm-os hangfal (mind egyforma), hatulján 2db Speak on csatlakozási lehetőség( ami elméletileg párhuzamosan van kötve az ' ALL INPUTS PARALELL-BŐL itélve.
Adott hozzá egy Peavey M-2600 végfok A, illetve B channelel A Channel 2 db 6,3mm-s kimenet B channel 2db 6,3mm-s jack csatlakozó szintén. (Minimum 4Ohmot tud az erősítő)
Első kérdésem:
-Hogy szabad e sorra kötni 2 hangfalt ha rávan írva a hátuljára hogy Impedance:8Ohm (ugye bár ha összekötöm párhuzamosan egy másik ugyan olyan gyártmányú 8ohmos hangfalal akkor a hangfalak lefeleződnek 4ohmra, és ezzel nem teszek kárt a hangfalalba?) , ha összekötöm ígynézne ki: (Hangfal🔈, speak on csatlakozó)------(speak on csatlakozó, Hangfal🔈) - - - - - - - (6.3mm jack, Végfok🎚️)
Egyszerűsítve: (A channel) 🔈----🔈----🎚️
Kérdezném a 7/12 válasz adót.
Jól értem?, ha az A channelre csatlakoztatom a 2 db 8 ohmos hangszórót, akkor már is 4 ohmon szólnak? És szintén zenész így a B channel is?
Mert perpillanat azért rendeltem speak on kábeleket hogy sorra kötsem a hangfalat..
Igen.
Két darab 8 ohmos hangszóró párhuzamosan kötve 4 ohm.
Ne zavarjon meg, hogy a két hangszóró egymás után van "sorba" fűzve, ez csak a fizikai elrendezés, attól még párhuzamosan kapcsolódnak.
Pont úgy mikor nem visznek minden dugaljhoz külön vezetékeket a kismegszakítótól, hanem egymás után sorba fűzik őket.
Köszönöm a választ
Igazából az 1db hangfal hátulján található 2db speak on csatlakozó zavart meg, pluaz a végfokon a 4 db jack. De mostmár értem ha csak 2 jack lenne a végfokon akkor kellene sorra fűzni.
Tényleg köszönöm a választ nincs időm sokat foglalkozni vele sőt éppen csak enyit :)
Oda kár lett volna mélynyomó.
Ha a hanghullám "nem fér be" a szobába, megszólalni sem fog. Ez is sok lesz, amit most bepakolsz.
Itthon kb. ekkora szobában 2x70 wattal elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!