Az androidos TV-t áramtalanítsam, vagy maradhat standby?
Én kapcsolós hosszabbítóba dugom és kapcsolgatom. Ki tudja mit csinál a tv-d? Nem érdemes mindenféle leírásra hallgatni, hogy ennyi meg annyi a standby fogyasztás, meg kell mérni mennyit fogyaszt kikapcsolva. Én alaposan meglepődtem, mert 16W-ot fogyaszt úgy, hogy csak be van kapcsolva. Az évente 140kWh anélkül, hogy néznék rajta bármit is. Emellé még a modem, router, hangszórók, simán elmegy 60W óránként és még csak be sem kapcsoltam semmit.
Szóval én azt mondom áramtalanítsd!
Kapcsold ki a távirányítóval és azért várj 10-20 másodpercet, ki tudja még mit csinál ilyenkor, ír-olvas valamit mint a windows, nehogy baja legyen, és aztán mehet az áramtalanítás.
A mi tévénk is eszik 20 Wattot. Engem ez nem lep meg, ára van annak, hogy az ágyból kezelem a távirányítót (volt olyan 1970-ben, hogy felkeltem ültő helyemből, odamentem, csattintottam egyet a csatornaváltón, hogy mi van a jugo tévében (Pécsett volt ez), és esetleg a hat gombon hangoltam is). Lehet ezt évre vetíteni, aztán mennyit keresel egy évben? Azt ahhoz érdemes hasonlítani. És 100 év alatt még többet fogyaszt... Nem is beszélve Evans és Zager híres daláról, hogy mi lesz 2525-ben :D
Ezek löttyedtségek, Napi 480 Wh az durván 50 Ft-os egységárral számolva napi 25 Ft.
A stand by állapotban lévő készülékek jellemzően 2-4 wattot fogyasztanak.
Legyen belőlük tíz. Az 40 watt, napi 24 órában 960 watt. 365 napra 350 400 watt. Az éves szinten 350 kW. A cikkben említett gigawattok nem tudom miből jönnek össze.
Egy tv ha várja hogy hálózaton keresztül ébreszd, airplay, vagy más tükrözési mód be van kapcsolva, megy a wifije akkor bőven nem 2-4W-ot fogyaszt standby! 15-20W-ot! Az pedig már elég sok.
Azért éves szinten számolok, mert pártunk és kormányunk is éves átlagot számol. Így sgyszerűbb látni a teljesen feleslegesen az elektronikán elmelegített teljesítmény arányát.
De mindenki arra veri el a pénzét amire szeretné... Ha neked nem fongos az, hogy spórolj, akkor az elég sajnálatos...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!