Fejhallgató teljesen máshogy hangzik különböző eszközök esetén?
Sziasztok!
A mai nap vettem egy hagyományos jack csatlakozós fejhallgatót, és azt vettem észre, hogy különböző eszközökhöz csatlakoztatva teljesen más a hangzása. Például laptopra csatlakoztatva borzasztóan jól szól a basszus, viszont a számítógépre csatlakoztatva ugyanaz a zene ugyanazzal a fejhallgatóval szinte teljesen másképp hangzik.
Mi a jelenség oka? Hogyan lehetne megoldani, hogy ugyanolyan jól szóljon a zene a számítógépen is ugyanazzal a fejhallgatóval, mint laptopon?
Én semmilyen extra hangkeverő alkalmazást nem használtam soha sem a laptopon sem a számítógépen, elvileg az alapértelmezett beállítások érvényesek mindkét eszközön, de ha van valami módja, hogy a laptop beállításait alkalmazzam a számítógépen azt nagyon szívesen alkalmaznám
A kérdés, hogy milyen oprendszerrel és milyen programmal játszottad le. Gondolom, különbözővel. Érdemes lenne pl. mindkét eszközön a winampot használni. Vagy, ahol rosszabb a hangzás, ott a hangkeverővel beállítani jobb hangzást, a winamptban pont van ilyen, ha jól emlékszem.
De lehet számgéphez gagyi hangkártya, laptophoz meg minőségi
Köszi az eddigi infókat!
-A laptopom operációs rendszere: Windows 7, az asztali PC-nek: Windows 10
-a zenét simán youtube-on játszottam le, és ugyan az a zene, ugyan azon a fejhallgatón teljesen másképp szól.
-Még egy észrevétel: a laptopon nem csak, hogy sokkal jobb a hangzás (tisztább/jóval erősebb basszus), de egyben sokkal hangosabb is szól. Pl a számítógépen a 100% az nagyjából olyan hangos, mint laptopon a 35-40%.
Valószínű, hogy a laptopban jó minőségű a hangkártya, mert az lenovo gamer laptop, a kérdésem csak az, hogy a számítógépben csak a hangkártyát le lehet cserélni (vagy ez bele van égetve az alaplapba vagy ilyen drágább cuccba - bocsi nem vagyok otthon az informatika világában) jobb minőségűre és szerinted megoldaná a problémát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!