Medai Marktból rendelt tv-t segít felhozni a futár az emeletre?
Számomra teljes mértékben no name szállítóval dolgoznak. Home Delivery team. Az oldalukon ez áll:
Az emeletre történő szállítás emeletes házak tág, biztonságos folyosóin valósítható meg. Lakáson belül emeletre szűk, keskeny,veszélyes lépcsőkön, csigalépcsőkön a káresemény és a sérülés elkerülése érdekében nem szállítunk. Az emeletre szállítás nem jár plusz költséggel.
Most akkor segítenek vagy nem? Komolyan nem értem ebben a megfogalmazásban. Egyszer azt mondja hogy sérülés veszélye miatt nem, másodszor meg azt, hogy nem jár plusz költséggel az emeletre szállítás. Vagy majd a futár gyakorlatilag eldönti van-e kedve?
Egy 55colos tv 1. emeletre való feljuttatásáról lenne szó, nem mondanám balesetveszélyesnek.
Tanulj meg szöveget értelmezni.
Ha veszélyes a felfelé vezető út (tehát mondjuk egy szűk csigalépcsőn keresztül vezet a lakáshoz az út, akkor azt nem merik vállalni)
Ha viszont egy sima panelban, a szokásos lépcsőkön kell felvinni, akkor készséggel állnak a rendelkezésedre.
Akkor sem ad konkrét választ,csak spekulálni lehet. Eléggé kifordított a megfogalmazás szerintem.
Tulajdonképpen ezek szerint a futáron múlik akar e vele bajlódni vagy sem. Lerendezheti annyival hogy "Hát ez nekem túl veszélyes, old meg magad, viszlát!"
A cég nem futárszolgálat, hanem házhozszállítással foglalkozik, elsősorban nagy háztartási gépek (hűtő, tűzhely, mosógép stb.) esetén. Nem egy futár jön, hanem két megtermett rakodó, akik simán felvarázsolják neked a nyolcadikra a mosógépet, és oda is állítják lakáson belül, ahová kéred (plusz elviszik a régit).
A társasházak lépcsőire szabványok vonatkoznak, így tudják, hogy ott biztonsággal tudnak dolgozni. A lakáson vagy családi házon belüli lépcsők esetében ez nincs így, ezért nem garantálják a szállítást (remélem feltűnt, hogy lakáson belül emeletre szállításról írnak). Valószínűleg azért szerepel ott ez a mondat, mert egy okos ügyfél panaszt tett, miután a rakodók azt mondták, egy 60 centis csigalépcsőn nem viszik fel a ház emeletére a kétajtós hűtőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!