Miért zúg az erősítőm?

Figyelt kérdés

Még elég kezdő vagyok a gitározásban nemrég vettem egy másik gitárt,elektroakusztikus.

Megpróbáltam egy kis torzitott hangzást adni neki de amikor a gain felvenném és megpengetem a gitárt nagyon hangosan elkezd zúgni,miért van ez és hogyan tudom megszüntetni?

Sound Sation erősítőm van

2022. júl. 11. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Földelés jó a házban? Nézz meg másik hosszabbítót esetleg. Bizonyos gain felett amúgy automatikusan zúg, torzítóval kell torzított hangzást elérni, nem gain feltekeréssel. (így vettem le a kérdésből) Ha a húrokra ráteszed a kezed akkor is zúg?
2022. júl. 11. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Röviden: mert egy elektroakusztikus gitár nem arra való, hogy torzítsd.
2022. júl. 11. 20:33
 3/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
Olyan erősítővel tudod megoldani, ami nem zúg, vagy nem a gain-nel torzítasz, hanem torzító pedállal, esetleg multieffekttel.
2022. júl. 12. 06:35
 4/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
A gain amúgy pont nem erre való.
2022. júl. 12. 06:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"vagy nem a gain-nel torzítasz, hanem torzító pedállal, esetleg multieffekttel."

Ennek se füle, se farka.

Olyan, mintha azt mondanád, hogy azért fázol, mert nem meleggel kell fűteni, hanem fával vagy esetleg gázzal.

Inkább ne osztogass tanácsot.

2022. júl. 12. 06:57
 6/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, így van.
2022. júl. 12. 07:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Kretén.
2022. júl. 12. 07:10
 8/12 A kérdező kommentje:

Tudom hogy elektroakusztikus gitár nem arra való hogy torzitsam de ki szeretném próbálni mindenképpen.

Egy bizonyos szintig nem zúg de ha jobban feltekerem akkor igen.

2022. júl. 12. 13:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Ahogy a másik ugyanilyen kérdésedre is írtam: azért zúg, mert egy tekercses a hangszedő. A többi ugyanaz, amit a másik kérdésben írtam. Vegyél egy hídban humbuckeres gitárt!

A fentebb írt válaszok itt is marhaság!

2022. júl. 12. 16:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Amikor a hangszerboltban ki lett próbálva jó volt,nem zúgott az erősítő és a gitár is jól szólt.
2022. júl. 12. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!