Laptop (Asus X555L) nem töltődik feljebb az adott %-nál, pedig be van dugva. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Ma találkoztam ezzel a problémával. A laptop töltője be van dugva, kijelzi, hogy tölt, a töltést jelző fény megfelelő színű, az is jelzi, hogy igen is tölt a gép. Ezen felül rendkívül lassan merül amíg be van dugva - amikor kihúztam a töltőt, percek alatt lemerült 1%-kal pedig semmi sem futott, amíg be van dugva, addig viszont javarészt megmarad azon a %-on, amin van, még ha valami erősebb alkalmazás is fut. Tehát valamilyen szinten biztosan tölt. Bár meg kell hagyni, hogy 1%-ot lemerült, amíg töltőn volt és egy izmosabb alkalmazás futott.

De nem megy feljebb annál, amin van.

87%-ról indultunk, kikapcsolt állapotban töltöttem 2 órát, 87% maradt. Kíváncsiságból elhasználtam 1%-ot hogy lássam, hátha valamiért csak 87-ig tölti, most 86-on ragadt, nem megy vissza 87-re.

Egy másik laptop rendesen feltöltődik ugyan arról a konnektorról, szóval valószínűleg nem az árammal van a baj.

Hibaelhárításon belül futtattam egyet az akkumulátorra nézve, az nem talált semmi ilyen hibát. (Gépház > Frissítés és Biztonság > Hibaelhárítás. Nem tudom, lehet-e máshol is nézni.)

Az illesztőprogramok a windows (win10) szerint mind frissek, a rendszerfrissítések telepítve vannak.

Task managerben megnéztem, fut-e valami nagy alkalmazás a háttérben, de nem.

Ami a gép aksiját illeti, egy pár éve lett kicserélve. A töltő sosem lett cserélve, eddig nem volt vele probléma.

Annyit tudok még mondani, hogy ma villanyszerelők dolgoztak a házban, és egy ponton elment az áram. Akkor ez a laptop be volt kapcsolva, a töltő be volt dugva. Egy másik laptop szintén be volt kapcsolva és be volt dugva (Legion), de annak nincs ilyen jellegű problémája.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?

2022. júl. 7. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyi marhaságot művelni...elhasznált az akku, tessék megérteni és cserélni, ha ennyire zavar állapota.
2022. júl. 7. 22:17
 2/4 A kérdező kommentje:
A választ köszönöm, de ezt a köret nélkül nem lehetett volna? :) Szerintem indokolatlan leszólni a másikat, amikor először maga próbálja meg kitalálni, mi a baj, meg mi nem lehet a baj.
2022. júl. 7. 22:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Ereszt az autód kereke, de te motordiagnosztikát és karosszéria festést csinálsz kb...nem.
2022. júl. 7. 22:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez nem egy eresztő kerék, hanem egy számítógép. Nem ilyen egyszerű a dolog. A töltővel is lehetne baj, egy illesztpprogrammal is lehetne baj, utánanéztem, nem csak a hibás aksi okozhat ilyen problémát, még bug is csinálhatja. Pont azért kérdeztem meg, mert több okot is írtak a supportban, és nem tudtam midnegyiket kizárni.
2022. júl. 7. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!