Hordozható CD lejátszók helyzete 2022-ben?
8:
Akkor a FLAC formátumot neked találták ki. Archiváld a CD-idet ebben a formátumban.
De megértem a retró feelinget, ha a fizikai színes szagos lemezhez ragaszkodsz.
"Bőven" vehetsz még újat is, ha a használt nem tetszik.
Szóval igen, jól áll a piac. Ugyanazt gyártják mint a 90-es években, ugyanazzal a tudással. Max gyengébb minőségben... ahogy az szokott lenni :) Talán a nagy nevek (Sony, Panasonic, stb) már kiszálltak belőle.
De pl:
Philips van!
De azért máskor bátran használd a Google-t... persze szívesen segítünk :D
#3,#7:
Ha kérdező retró feelinget akar (és úgy néz ki igen), akkor számára a praktikusság pont az utolsó szempont. Pl ha tokot akarja forgatni a kezében, és CD lemezt megszaglászni. :D
Ráadásul nem igazságos a CD technikát a 20 évvel később megjelenő új technológiákhoz hasonlítani. Amikor a CD világszerte elterjedt (nyilván nem véletlenül)... akkor nagyon praktikus volt. Gondolni kell csak az elnyűtt MC szalagokra, mennyivel gyorsabb volt a számkeresés, hangminőség stb.
Értem én hogy de fasza a szilárdtest alapú háttértároló... De ember, a 80-as évekről beszélünk, amikor 640kB RAM még elég volt mindenkinek :D :D :D Flash hol volt még akkor.. még a BIOS chip is UV lámpával törölhető EPROM volt :) Az is 8 kB volt :D
A NAND flash chipek, amik nagyobbak voltak mint egy CD lemez kapacitása, kb a 90-es évek végén, jelentek meg. Egyébként az MP3 lejátszó elődjei is kb ekkor jelentek meg.
A CD lemezek meg ázsiában a 80-as évek előtt. Tehát 20 év szakadék van időben... addig a CD lemez relatíve olcsó és szuper cucc volt.
A mostani csúcsmodell számítógép vagy telefon ami a kezedben van... 20 év múlva csak röhögni fog mindenki rajta.
Praktikusabb volna, ha begrabelnéd őket és úgy hallgatnád, nem kellene egy csomó lemezt magaddal vinned és nem is karcolódnának össze.
Ajánlom az Exact Audio Copy nevü programot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!