Samsung Q80AATXXH ról vélemények?
Egy 55 colos tvt néztem ki magamnak, viszont egy jó hírű külföldi tesztcsatorna (Rtings)videója után teljesen elbizonytalanodtam.
Ebben szó esik arról, hogy a Q80A széria ADS panelt használ, ennek köszönhetően a fekete nagyon rossz minőségű, ellenben egy régebbi szériával ami VA panelt használ, aminek a feketéje sokkal szebb.
A kommentek olvasgatása közben bukkantam rá, hogy az EU-ban forgalmazott Q80A szériákat VA panellel gyártják.
Egyetlen hivatalos oldalon sem találtam infót arról, hogy valójában milyen panelt használnak az eu-s modellekben, csak néhány fórumon bizonygatták, hogy tényleg a jobb minőségű VA panellel kerül hozzánk. Valaki(k) meg tudná(k) erősíteni hogy itthon pl a media marktból tuti, hogy a VA paneles tvt kapom?
1es
A q80t 2020-as modell VA panellel, a q80a 2021-es, ezt úgy tűnik mind 2 verzióval gyártják.
Számomra sokkal szembetűnőbb képek videók alapján az hogy az ads paneles tv "feketéje" borzalmas, inkább már sötétkéknek mondanám, mint az hogy VA paneles színei nem olyan élesek. A betekintési szög engem egyáltalán nem érdekel. Nem nagy nappaliban lenne használva, hanem közepesnek mondható szobában. 99%-ban teljesen szemből filmezéshez és ps5höz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!