Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Normális ha így szól a HiFi?...

Normális ha így szól a HiFi? (Acoustic energy AE100)

Figyelt kérdés
Rendeltem egy HiFi-t ez életem első szettje egy Acoustic energy AE100-at vettem miután ódákat zengettek róla mindenhol. Pénteken jött meg, másnap hazaérve be is kötöttem és indítottam a zenét így közel állva egyből feltűnt, hogy a párból az egyik fele olyan mintha halkabban szólna. Odahajoltam és hallottam, hogy szinte semmi magas hang és ének hang nem jön belőle. A balance-ot elhúztam úgy, hogy csak abból jöjjön hang, hallottam, hogy olyan mintha visszhang lenne csak illetve mély hangok és halkabb is ilyen tompább a hang mint a másik. Azt hittem az erősítőm adta meg magát, de van egy kis 2.0 hangszóróm igaz az nem hifi, de egyenlően szólnak. Távolabbról ha szól mind a kettő egyébként észre sem veszem és tudom amúgy is, hogy megfelelő távolságból kell hallgatni és elég jó hangja van, meglepő mit tud egy ilyen kis doboz. Kérdésem, hogy ez normális, ha így szólnak vagy hibás és akkor csere? Egy hozzáértővel meg fogom nézetni amúgy, csak gondoltam előbb megkérdezem itt. (Ez az első szettem, pls ne szedjetek szét és bocsi ha túl hosszú lett. 😅)

#HiFi #Acoustic energy AE100 #AE100
2022. júl. 3. 13:07
 1/9 Szirty ***** válasza:
82%

Cseréld fel a két hangszórót az erősítő kimenetén.

Ha a hiba átmegy a másik oldalra akkor az erősítőddel van baj. Ha ugyanazon az oldalon hallod a csere után a hibát, akkor a hangszóró a ludas.

2022. júl. 3. 13:33
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

#1 Ezt nem fordítva akartad írni ?

Ha a hiba átmegy a másik oldalra akkor a hangfal a ludas.

2022. júl. 3. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

#2 úgy érti szerintem, hogy ha a jobb hangfalból "átugrik" a hiba a balba, akkor erősítőtől fölfelé keresünk tovább.

Ha tippelnem kéne, hangfal lesz. Az egyik magas nem megy. Esélyes, hogy szállításkor addig hajigálták, míg leszakadt a ragasztóhiányos mágnes a százforintos bóvliról.

2022. júl. 3. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem csak a hangfalat kötötte rossz helyre, és a két csatorna különbségét hallja, legalábbis ahogyan jellemezte, arra gondoltam egyből.
2022. júl. 3. 14:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Amit az 1-es ír egyből megpróbáltam, felcseréltem a jobb és balt a kábelekkel, de ugyan az a hangfal szólt rosszul. A kábeleket is megcseréltem ugyan ez volt. Biztos, hogy jó helyre kötöttem minden polaritást megfelelően. Amit a 3-as ír úgy tudnám én is jellemezni, mintha az egyikből elment volna a magassugárzó. Holnap még megnézetem, de akkor valószínűleg visszaküldés lesz. Köszönöm mindenkinek.
2022. júl. 3. 15:29
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
100e ft-os hulladék...komolyan nem értem az embereket.
2022. júl. 3. 17:44
 7/9 Szirty ***** válasza:
100%

"#1 Ezt nem fordítva akartad írni ?"

Nem.

"Ha a hiba átmegy a másik oldalra akkor a hangfal a ludas."

Nem.

Miért lenne a hangfal a ludas akkor? A hangfalak ugyanott maradnak fizikailag. Ha a jobb oldali rossz akkor a jobb oldali lesz akkor is rossz ha máshova dugod be!

Csak a vezetéket kell felcserélni az erősítő kimenetén nem a hangfalak fizikai helyét :)

2022. júl. 3. 19:03
 8/9 Salx Narval ***** válasza:
Tartok tőle, hogy ebből csere lesz, remélem simán lebonyolítják és nem akadékoskodnak. Milyen erősítővel hajtod? Amúgy hitelesnek tartom a gyártót és ez a termékük egyáltalán nem bóvli, sőt más gyártók magasabb kategóriába eső 200-250e Ft-os termékei mellé is nyugodtan odatehető. 100e Ft-ért nincs ettől jobb a piacon.
2022. júl. 4. 08:30
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Választással semmi baj, lehet egy hibás terméket fogtál ki.

200k alatt elég sanszos hogy méd in csájna.

Jóval gyakoribbak itt a minőségi problémák mint azoknál a márkáknál akik nem gyártatnak kínában. Pár gyártó be is fürdött vele és visszahozták Európába a gyártást...

Ez sajna ilyen. Cseréltesd ki. Jelezd minél hamarabb.

2022. júl. 4. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!