Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen digi fényképezőgépet...

Milyen digi fényképezőgépet érdemes venni max.30-35 ezer forintból?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Szeretném lecserélni az ősöreg Kodak EasyShare C300 :))) gépemet, amit még úgy kaptam ajándékba évekkel ezelőtt. Működni működik a mai napig is, és nem is olyan rosszak a képei, ha megvannak a neki megfelelő körülmények (kb. szoborpark, verőfényes időben, állványról), de gyakorlatilag mára már egyszerűbb fényképezőgépet nem is lehetne találni.

Csak hobbi/amatőr szinten használom (rendezvények fotózása, állatfotók, panorámaképek összefűzése számítógépes szoftverrel), és egyre inkább kiütköznek a hiányosságai. Gyakorlatilag az expozíciós idő ötfokú állításán, és a JPEG-tömörítés arányának háromszintű beállításán kívül semmit nem lehet rajta finomhangolni. A fehéregyensúly és a fókusz automata, nem lehet állítani, nincs rajta semmilyen képstabilizátor (sok homályos képet köszönhetek ennek), nem tud makrófotót csinálni, és csak digitális zoomja van, ami nem sokat ér. A szenzor érzékenysége se túl jó, rengeteg beltéri képen emberi szemnek átlagos fényviszonyok mellett gyenge képeket készít, a sötét részeket teleszemeteli színes digitális zajjal. Egyhuzamban csak 25 másodpercnyi, hang nélküli videót tud felvenni, 320x240-es felbontásban és MJPEG tömörítéssel, tehát a videófelvétel funkció használhatatlan bármilyen értelmesebb célra.

Ezt a kis gépecskét szeretném most lecserélni, valamilyen komolyabb kompakt, de inkább olcsóbb bridge kategóriás gépre. Úgy körülbelül 30-35 ezer forintot tudnék rászánni. Ezzel kapcsolatban várok javaslatokat, melyik modellbe lenne érdemes beruháznom?

Ami elvárásom lenne a gép iránt:

-optikai zoom, automata mellé kézi zársebesség-, fókusz- és fehéregyensúly-állítás (ami szerintem már mindegyik gépen alapvető)

-optikai vagy digitális képstabilizátor

-tűrhető minőségű képek zárt térben vaku nélkül

-makró mód

-videófelvétel hanggal

-SD/SDHC kártyafoglalat

-és lehetőleg azért ne csak fél óráig bírja bekapcsolt LCD-vel

Amit nem várok el a géptől, de nagyon örülnék neki:

-videófelvétel (fél-)HD minőségben (emiatt talán ki is mennék a keretből kicsit)

-"bracketed shots" mód (automata sorozatfotózás más fehéregyensúlyokkal, ez HDR képek készítéséhez jön jól)

-AA formátumú akkumulátorokkal működjön

-ne kelljen hozzá semmi extra a normális, kényelmes hobbi használathoz, szóval működjön "out-of-the-box"

Nem muszáj konkrét modellt írnotok, az is megfelel, ha csak segítetek, melyik gyártó, melyik széria háza táján érdemes érdeklődnöm. Előre is nagyon köszönöm a javaslatokat!

2010. szept. 20. 19:13
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

Ár felett van, de nagyon jó gép és amennyit ki lehet hozni a 720p-ből kompakton, azt kihozza.

2010. szept. 20. 23:54
 2/2 anonim ***** válasza:
én is a Fuji S szériájának aktuális modelljét javasolom. nekem még 1500 van, annál van újabb s1600 vagy s1800 (most nem tudom) ezek nagyon jó gépek ár/érték viszonyban
2010. szept. 21. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!