Az olcsóbb fejhallgatókból szándékosan hagynak ki fontos funkciókat?
Tegnap vettem egy olcsóbb JBL fejhallgatót a Média Markt-ban (15000 forintért). De a hangzása valami nagyon szar! A basszust szinte nem is ismeri, számomra nagyon lapos a hangzása, és nagyon hangos (Nem úgy hangos, hogy zavar, hanem úgy, hogy ha mondjuk leveszem a fejemről, akkor még messzebbről is tisztán lehet hallani a zenét, ami benne van). Viszont a mikrofonjával nem tudok vitatkozni, az tetszik, és végül is azért vettem mikrofonnal felszerelt fejhallgatót, mert nyáron telefonos munkát fogok végezni. Ez direkt van így megcsinálva?
Mert tényleg a kertben lévő krumplinak szebb hangja van, mint ennek a fülesnek.
Hát nem tudom... Én 10 ezerért vettem, de semmi problémám nincs a hangzásával. Mondjuk ennek meg a mikrofonja elég ergya. :D
Egyébként amit írsz, az nem "funkciókihagyás". Simán csak a minősége nem éri el a számodra elvárt szintet. Nem mindenkinek azonosak sem az igényei, sem az érzékszervi képességei. Van zenész haverom, aki arra a fejhallgatóra, amire én azt mondtam, hogy tökéletes hangzású, ő menten talált 4-5 kifogást, hogy miért nem jó. Ő ezen a téren dolgozik, jobb is sokkal a zenei hallása, érthető, hogy ami nekem már megfelel, az neki nem. (Más téren meg pont fordítva van a helyzet.) Ez van. Nem vagyunk egyformák, a prémium minőség pedig mindig drága.
Ha jól szólna, akkor nem vennének drágább fejeseket. Az is igaz szokott lenni, hogy aminek van rendesen mély hangja, annak a közék magas tartománya gyengébb, halkabb, rosszabb, ugyanez fordítva, ha szépek a magasak és jó a középtartomány, ott meg kevés a mély.
Egyébként nem olyan hangos kívülről, ha fent van a fejeden, próbáld ki úgy, hogy a kezeiddel letakarod a hangszórókat, ahol a füledhez illeszkedik. Így máris halkabb lesz.
Melyik cucc? Lehet telefonálásra ajánlják, tervezték, nem is zenehallgatásra.
Én is keresek ilyen cuccot telefonáláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!