Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az olcsóbb fejhallgatókból...

Az olcsóbb fejhallgatókból szándékosan hagynak ki fontos funkciókat?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem egy olcsóbb JBL fejhallgatót a Média Markt-ban (15000 forintért). De a hangzása valami nagyon szar! A basszust szinte nem is ismeri, számomra nagyon lapos a hangzása, és nagyon hangos (Nem úgy hangos, hogy zavar, hanem úgy, hogy ha mondjuk leveszem a fejemről, akkor még messzebbről is tisztán lehet hallani a zenét, ami benne van). Viszont a mikrofonjával nem tudok vitatkozni, az tetszik, és végül is azért vettem mikrofonnal felszerelt fejhallgatót, mert nyáron telefonos munkát fogok végezni. Ez direkt van így megcsinálva?

Mert tényleg a kertben lévő krumplinak szebb hangja van, mint ennek a fülesnek.

2022. jún. 23. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerinted mitől lesz olcsó?
2022. jún. 23. 10:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom... Én 10 ezerért vettem, de semmi problémám nincs a hangzásával. Mondjuk ennek meg a mikrofonja elég ergya. :D

Egyébként amit írsz, az nem "funkciókihagyás". Simán csak a minősége nem éri el a számodra elvárt szintet. Nem mindenkinek azonosak sem az igényei, sem az érzékszervi képességei. Van zenész haverom, aki arra a fejhallgatóra, amire én azt mondtam, hogy tökéletes hangzású, ő menten talált 4-5 kifogást, hogy miért nem jó. Ő ezen a téren dolgozik, jobb is sokkal a zenei hallása, érthető, hogy ami nekem már megfelel, az neki nem. (Más téren meg pont fordítva van a helyzet.) Ez van. Nem vagyunk egyformák, a prémium minőség pedig mindig drága.

2022. jún. 23. 10:58
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Ha jól szólna, akkor nem vennének drágább fejeseket. Az is igaz szokott lenni, hogy aminek van rendesen mély hangja, annak a közék magas tartománya gyengébb, halkabb, rosszabb, ugyanez fordítva, ha szépek a magasak és jó a középtartomány, ott meg kevés a mély.

Egyébként nem olyan hangos kívülről, ha fent van a fejeden, próbáld ki úgy, hogy a kezeiddel letakarod a hangszórókat, ahol a füledhez illeszkedik. Így máris halkabb lesz.

2022. jún. 23. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Melyik modell?
2022. jún. 23. 10:59
 5/8 A kérdező kommentje:
De amúgy csak a zenét rossz hallgatni rajta. Bekapcsoltam mondjuk egy filmet, és az tetszett.
2022. jún. 23. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vidd vissza, talán visszaveszik 3 napon belül, ha jó fejek. Amúgy nem tudom mit vártál. Nyilván szándékosan nem a legjobb alkatrészeket teszik bele, de nem azért, hogy kiszúrjanak veled, hanem hogy ennyiért tudják adni (gondolom kissé túlárazva). Vedd úgy, hogy ez egy Opel Corsa, nem egy Tesla... Különben is, munkára felesleges volt még ilyet is venni. Vannak kifejezetten erre a célra készült headsetek is pl. a Jabránál.
2022. jún. 23. 12:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Melyik cucc? Lehet telefonálásra ajánlják, tervezték, nem is zenehallgatásra.

Én is keresek ilyen cuccot telefonáláshoz.

2022. jún. 23. 13:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Modern Bluetooth-al is próbáld, mert ha nagyon gagyi a hang az a régi verziójú Bluetooth, amire csatlakozik, az okozza.. Ha min. 4.0-ra csatlakozol vele az jó lesz, lehet másik telefon, vagy PC is akár..
2022. aug. 30. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!