Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hány hangszóró van egy Panason...

Hány hangszóró van egy Panasonic mélynyomóban?

Figyelt kérdés

Adott egy Panasonic SA-HT520 5.1, és érdeklne, hogy összesen hány mélysugárzó hangszóró van a mélynyomóban. Azért érdekelne, mert észrevettem, hogy a hátulján van egy kisebb hangszóró, és gondolom, hogy az csak azért van, hogy az ellentétes frekvenciájú hangok ne oltsák ki egymást. Azon kívül mennyi van benne, és merre néznek?

Az elején egy lyuk van, ami szerintem csak "szellőztető", hogy ne keltkezzen benne vákuum.

2022. jún. 14. 13:37
 1/9 Salx Narval ***** válasza:
Egy db hangszóró van benne. Az elején reflexnyílás van a hátsó részen amit kis hangszórónak véltél az-az erősítő szellőzését biztosítja, lehet, hogy kis ventilátor is van benne de ezt csak feltételezem. Nem szólhat rosszul ez a cucc.
2022. jún. 14. 14:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Hátul a felső rács a hangszóró, alatta a kicsi egy ventillátor.
2022. jún. 14. 16:19
 3/9 A kérdező kommentje:

1-es

Reflex nyílás alatt mit értesz?

A hátsó hangszóró az tényleg hangszóró, mert gyakorlatilag egy gumi membrán, ami nagy hangerőnél úgy rezeg, mintha ki akarna szakadni.

Igen, van ventilátor is, ami szellőztet.

Biztos hogy van még benne hangszóró, mert

1. A hátsó hangszóró önmagában nem képes ilyen basszusra

2. Nem tudom, 5 hangszóróhoz mekkora erősítő kell, de biztos hogy nem tölti ki a teljes teret, ergó még lennie kell benne valaminek.

A kérdés már csak az, hogy mennyi, merre néznek és mekkorák?

(Szétszedni nem tudom, googlét és youtubot végignéztem de semmi)

2022. jún. 14. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Így néz ki a cucc háturól igaz:

[link]

Na akkor nézd le a számát, model no: SB-WA520, vagy valami ilyesmi.

De szerintem ebben nincs semmi más hangszóró mint az egy ami felül van. A reflexnyílás pedig az ami elül van.

2022. jún. 14. 17:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen láttam hátulról, viszont

1. Van egy Logitech 2.1 hangrendszerem is, amiben átmérőre ugyanakkora mélyhangszóró van, viszont az közel sem tud ilyen basszust

2. Miért a mélynyomó hátulján lenne a fő hangszóró (ha csak nem egy másodlagos, ami segít abban, hogy a fő hangszórónál ne oltsák ki egymást az ellenkező frekveniájú hangok)

Ezért gondolom, hogy valahol a burok alatt van egy nagyobbacska cucc, ami nagyobb teljesítménnyel sugároz előre.

2022. jún. 14. 19:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Írd már le a model számát a mélynyomó hátuljáról!
2022. jún. 14. 21:05
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Reflexnyílásnak hívjuk azt a nagy lyukat a hangfalad elején.:D Szerepe a hangszóró un hatásfokjavítása, ennek köszönhetően olyan hangok is hallhatóak amit egy zárt rendszerű hangfalnál elnyelődnének, ill más technikával kellene hallhatóvá tenni. Kizárt, hogy ebben a dobozban egy hangszórónál több legyen. Amúgy egy jól megépített méretes fa ládában még ennél nagyobbat szólna. Egy szobába viszont ez így tökéletesen elég a "mozizáshoz".
2022. jún. 15. 04:02
 8/9 A kérdező kommentje:

6-os

Már valaki leírta 4. kommentelőként, de SB-WA520

7-es

Tehát azt mondod, hogy a doboz hátulján lévő hangszóró a dobozba sugározza a hangot, ami azt felerősíti, és kijön az elől lévő nyíláson felerősítve? Érdekes, ilyenről még nem hallottam. Amúgy a hatásfokjavítás kb hány százalékos növekedést jelent?

2022. jún. 15. 06:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak tipp volt, de akkor eltaláltam.

Ebben a cuccban egy hangszóró van.

Bőven elég, ez egy mélynyomó.

Azokba a bluetoothosm, akkumulátoros kis dobozokba raknak sok hangszórót, ezzel imitálva azt, amit a te hangrendszered tud a több hangszórójával.

A reflexről itt tudsz olvasni többet:

[link]

[link]

2022. jún. 15. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!