Mitől búg az erősítőm?

Figyelt kérdés
Van egy erősítőm, ami folyamatosan búg bekapcsolás után. A búgás a kimeneten jelentkezik a hangfalakon. Ha csak önmagában bedugom a konnektorba és minden bemenet nélkül bekapcsolom, akkor is búg. A hangerő növelésére nem változik, viszont ha adok neki bemenetet (telefon, laptop stb) akkor is megmarad, igaz a hang elnyomja, de azért ott van. Lehet földhurok magában az erősítőben, vagy a táp pufferkondijai okozhatják? Az erősítőnek gyárilag földelt a hálózati csatlakozója. Mindegy hogy földelt vagy földeletlen konnektorba dugom, a búgás megmarad, szóval valahol ez erősítőn belül lehet a probléma.

2022. jún. 11. 09:42
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Földhuroknak hangzik. Le tudod tesztelni, ha elviszed egy másik házba, ahol tök más a villanyhálózat, és ott is kipróbálod. Ha ott nem búg, akkor nem az erősítőben van a baj, hanem az otthonodban. Ha ott is búg, mehet a szervízbe.
2022. jún. 11. 09:54
 2/10 anonim ***** válasza:

"Földhuroknak hangzik."

De aki elolvassa a kérdést, rájön hogy nem az.

2022. jún. 11. 11:04
 3/10 anonim ***** válasza:

> "Földhuroknak hangzik."

> De aki elolvassa a kérdést, rájön hogy nem az.

Hát én elolvastam, de nem jöttem rá.

Mondjuk nem is tudom, mi az. :D

2022. jún. 11. 11:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Az 1. sem, de te legalább nem írtad be, hogy az okozza a búgást.
2022. jún. 11. 11:47
 5/10 Szirty ***** válasza:

Szerintem az erősítő tápegysége okozza a búgást.

Ha nincs hozzá csatlakoztatva semmilyen jelforrás akkor földhurok sem tud kialakulni.

A hurok attól hurok, hogy zárt :)

2022. jún. 11. 12:09
 6/10 anonim válasza:
Elromlott az erősítő, vagy gyárilag búg? Mert ha gyárilag búg akkor lehet, hogy egyszerűen rossz minőségű.
2022. jún. 11. 12:48
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

A tápegység puffer (szűrő) kondenzátora hibás , elvesztette kapacitását.

Szervizben megjavítható.

A kondenzátor hibája miatt a hálózatról érkező 50Hz-es "búgást" hallod a hangszórókban. A kondenzátor feladata a hálózati feszültség "simítása" ez a kondenzátor hibája miatt elmarad így a 50Hz- búgás rákerül a végfokra is amit az a hangszórókra vezet.

2022. jún. 13. 12:22
 8/10 Szirty ***** válasza:
100Hz lesz az... :)
2022. jún. 13. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:

8-

100Hz lesz az...

??????????

Miért?

2022. jún. 13. 21:51
 10/10 Szirty ***** válasza:

Mert az 50Hz AC feszültség egy teljes periódus alatt egy pozitív és egy negatív félhullámot tartalmaz.

Egy másodperc alatt 50 periódus van, vagyis 100 félhullám.

A két utas egyenirányítás a negatív félhullámot "átfordítja" a pozitív oldalra.

A keletkező jel így másodpercenként 100 pozitív félhullámot tartalmaz.

[link]

2022. jún. 14. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!