Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen jó ár-érték arányú...

Milyen jó ár-érték arányú hangszórókat tudtok ?

Figyelt kérdés

Szeretnék vízparti viszonylag nagy befogadóképességű (kb 75 fő) büfébe a plafonra vagy tartóoszlopokra hangszórókat felrakni 4et vagy annál többet a jó hangzás érdekében, hogy legyen valamiféle zene vagy esetleg streamingen mehessen a rádió. Milyen megoldást tudnátok ajánlani ?

Bluetoothos legyen vagy vezetékes ? A vezetékest elég macerás lenne megoldani hogy el legyen vezetve a 4 sarokból a kábel stb stb.. meg kéne valami amibe csatlakozik. Mennyire bonyolult ezt megoldani kb ? Előre is köszi.

2022. jún. 9. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Én kábeleznék, mert az áramellátást és a biztonságos rögzítést mindenképp meg kell oldani, ha tényleg komoly hangot akarsz. Valószínűleg a legolcsóbb négy aktív hangfalat felfüggeszteni, bekábelezni, és vmi olcsó DJ-keverőbe dugott forrással meghajtani. Ezek nem drágák, tele van használt cuccokkal a marketplace és a jófogás. De ha szabadtér, akkor kell valami esővédelem is, szóval ez némi szakmunkát igényel.

Sokkal egyszerűbb letenni egy-két partyboxot valahova, de az halkabb és kevésbé jó minőség lesz, ráadásul a vicces vendégek rácsatlakozhatnak a BT-ra. :)

Ha zenét szolgáltatsz vendéglátóhelyen, jogdíjat is kell fizetned, a kiépített rendszertől függetlenül. Ez nem sok, de ebből élnek a kedvenceid, akiknek a zenéje behozza a fizető vendégeidet.

2022. jún. 9. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát csak úgy tudom hogy akkor lenne igazán jó a hangzás ha a platz 4 sarkbába raknék hangszórót és akkor szépen szólna minden irányból. Tető meg elhúzható fal is van vihar esetére szóval a vízzel nem lenne gond. Igen én is gondoltam 1-2 JBL boxra de szimpibb a rendes hangszórós megoldás csak ugye a kábelezés.

Jogdíjat ? nem is tudtam ez hasznos információ, a szomszéd üzletben is megy a zene ezerrel de semmi jogdíjat nem fizetnek tudtommal csak gondoltak egyet és nyomatják a rádiót.

2022. jún. 9. 19:16
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
Sokan nem fizetnek, kicsi a lebukás kockázata, sztem inkább csak illendőségi dolog, mint jogi kockázat.
2022. jún. 9. 19:52
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Hát, ennek azért érdemes utána járni mert biztosan nem kevés a jogsértés után kiróható összeg. Van valami álltalánydíjas megoldás is, ez talán nem annyira húzós ,hogy ne lehessen kifizetni. Nagyon sok helyről eltűnt a zene, szerintem azért jobban ellenőrizhetik ezt mint ahogy az utolsó válaszadó feltételezi, persze ez helyfüggő is lehet. Lehet, hogy van valamiféle mód a mentességre de sajnos én nem ismerem a lehetőségeket és rendeleteket.
2022. jún. 10. 05:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Az Artisjus weboldalán fent van minden tudnivaló.

Ami a hangszórókat illeti, a wireless rendszerek elég drágák. Marad a kábelezés. Az aktív hangfal akkor járható út, ha áramot is tudsz neki adni, mert kéri. :)

Ha csak egy-egy hangfalkábelt tudsz odavezetni, akkor a négy hangszóróhoz kell két ún. végfok, azaz erősítő, ezek fogják hajtani a hangfalaidat. (Az aktív hangfalban benne van az erősítő.) A végfokokok és a zeneforrás közé kell valamilyen egyszerű keverő, amin a hangerőket és a hangszíneket be tudod állítani optimálisra.

Ha a levegőben vinnéd a hangfalkábelt, pl. egy oszlopra, akkor érdemes egy tartódrótot kifeszíteni (mint a drótkerítés feszítődrótja), és ahhoz rögzíteni a kábelt, hogy ne lógjon, és a kábel súlyát ne a csatlakozók tartsák. A drótra aztán mehet lampion meg más dekor is. :) (#1 voltam)

2022. jún. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!