Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mitől függ a bluetooth fülhall...

Mitől függ a bluetooth fülhallgató "hatótávja"? Néha jól működik, néha szaggat.

Figyelt kérdés

Van egy tronsmart onyx free fülesem és egy xiaomi telefonom.

Normális, hogy a hatótáv nagyon változó?

Ha otthon vagyok és mászkálok a házban akkor simán működik a füles úgy is, hogy a telefon a másik szobában van.

Ha viszont a rajtam levő válltáskám külső zsebében (tehát nem mindenféle holmi alá eltemetve) van a telefonom, akkor folyamatosan szaggat, élvezhetetlen bármit hallgatni, pedig maximum 1 méterre van a füles a telefontól.

Mi okozza ezt a hullámzó teljesítményt?

El lehet valahogy érni, hogy a táskában levő telefonról tudjak normálisan zenét hallgatni, vagy pedig csak az új telefon/füles segítene ezen?

2022. jún. 9. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az árnyékolás a gond, a bluetooth nagyon alacsony teljesítményen megy, hogy ne merítse az akkut, így bármi a két eszköz közé áll, az nagyon csökkenti a vétel minőségét.
2022. jún. 9. 09:36
 2/7 Morzsi007 ***** válasza:
Lehet elég lenne a telefonodat megfordítani a táskában, máshova tenni vagy wifi-t kikapcsolni.
2022. jún. 9. 10:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez rendben, de nehezen hiszem el hogy a táskám 1 rétegnyi anyaga jobban árnyékol mint egy téglafal..

2022. jún. 9. 11:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Meg fogom próbálni, köszi.

A wifinek mi a jelentősége egyébként?

2022. jún. 9. 11:28
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:

Wifi-t és BT-t általában egy modul vezérli és ugyanazon frekvencián működnek, nem kellene, de van, hogy bezavar az egyik a másiknak. Ha túlmelegszik a rádió része, gondolom lejjebb vesz a teljesítményből, kint ahol nincs wifi, lehet folyamatosan keresi.

Én is árnyékolás problémát mondanám, normál esetben működni kellene, ez lehet Xiaomi vagy a füles gyengepontja.

2022. jún. 9. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Mivel a wifi és a bluetooth ugyanazt a frekvenciát használja, egyértelmű, hogy zavarják egymást. Ahol csak néhány hálózat van ez kevésbé probléma, mert találnak szabad sávot, de a wifivel tömött helyeken vagy a bluetooth nyiffan ki, vagy a wifi lassul le, attól függ melyik nagyobb teljesítményű az adott helyen.
2022. jún. 9. 12:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Ezt nem is tudtam, köszi az infót. :)
2022. jún. 9. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!