Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Az Ebay.com oldalon hogy kell...

Az Ebay.com oldalon hogy kell fizetni, ha én rendelek kell-e vámot fűzetni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy az ebay.com (mert szerintem nem magyar oldal) ha rendelni akarok valamit akkor kell érte vámot fűzetni vagy valami mást, és lehet-e úgy fizetni hogy amikor kihozzák akkor füzetek,és hogy néhány termékhez az van ki írva hogy ingyenes házhoz szállítás de hova??? amúgy ps3 cuccokat akarok rendelni!! halotam azt is hogy az eu-n belül nincs vám!! de hol találok olyan oldalt ahol konzolok vannak??
2010. szept. 19. 07:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell vámot fizetned, ha az EU-n belülről rendelsz.

Fizetni csak előreutalással lehet, legtöbbször PayPal-al, vagy banki átutalással. (Paypal biztonságosabb, ha átvernének visszautalják a pénzed.)

Azt minden terméknél meg tudod nézni hova szállítják ki és mennyibe kerül a házhozszállítás (shipping), illetve az eladótól is kérdezhetsz, csak nem magyarul.

Használd a keresőt és nézelődj a találatok között, így találhatsz konzolokat.

2010. szept. 19. 13:51
 2/4 BazsiBácsi ***** válasza:
EU-n beblül nincs vám, viszont ha nem eu-ból jön a motyó, és úgy ítélik meg a posta csomagkicserélő üzemében (posta vám osztályán), hogy bizony vámköteles a csomagod (asszem szállítási költséggel együtt 48 euró felett vámköteles), kapsz tőlük tértivevénnyel egy ajánlott levelet, amibe leírják, hogy pesten vedd át a motyód, meg fizess vámot áfát. De vannak olyan rendesek, hogy ha elfaxolod, vagy eélüédöd levélben nekik a paypal visszaigazolást, meg kell hozzá írni egy levelet, hogy át akarod venni a csomagot, és küldjék ki neked utánvétellel (ha nem pesti vagy). A a vámot úgy tudod kiszámolni, hogy a paypal számla végösszegére (igen, a szállítási költség is a vámösszeg alapját képzi) rápakolsz asszem 7,5% vámot, majd 25% áfát (azaz: termekara×1,075×0,25), és ezt szépen kifizeted vagy fennt pesten, vagy utánvétellel.
2010. szept. 19. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha beállítottad a nemzetiségedet, akkor arra számolja ki a postaköltséget. Igen, én is vettem már Kínából 99 centért cuccot ingyenes házhozszállítással...
2010. dec. 5. 11:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Pillanatnyilag 29500 a napi behozatali értékhatár.

Ha ezt egy nap túlléped, vámot fizetsz.

Ha nem, nincs vám.

Ha minden nap jön cuccod, de alatta vagy, akkor sincs vám.

2010. dec. 5. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!