Drónoknál hogyan van a hatótáv?
Nézegettem drónokat. Adatoknál meg van adva, hogy RC distance 80m, sensor range 30m és control range 7km.
Elvileg ezek nem csak szimpla távirányítós drónok, kamerás, GPS-sel szereltek illetve automatikus visszatérő funkció van bennük, és tudnak egy kijelölt útvonalat követni.
Pontosan miket jelentenek ezek az adatok?
A control range az az elméleti távolság, amin belül még vezérelni tudod a drónt. Ezt nyilván szabadtérre értik, takarásmentes, mindenféle más frenkvenciák általi sugárzásmentes területen.
A sensor range maga a drón beépített távolságfelismerő szenzorának az érzékenysége.
Az RC distance pedig (csak feltételezem) az a távolság, amin belül kapcsolódni tudsz a drónhoz.
Utolsó, ez nem teljesen így van. “ (De ez csak a 250g feletti drónokra érvényes, az alatt játéknak számít) ”
Mennyire büntettek meg?
70 ezer
A drónt nem tudták lefoglalni mert máshol szálltam le vele :D
Az szép összeg.
Nagyon zsúfolt területen repültél, lakott terület?
Bocs a sok nem ide illő kérdésem miatt. :)
Melyik drónokat nézegetted?
sensor range 30m - ez a drónon lévő szenzorok érzékelési távolsága
RC distance 80m, és control range 7km - ezt a kettőt nem tudom értelmezni... ellentmondanak egymásnka. Egy drónnál voltak ezek leírva?
A 7 km lenne az oké, egy átlag mai drón tud ennyit.
A 80 méter a nagyon pici, telefonnal irányítható drónoknál van.
70k? Az fasza... 120g alatt játék és ha nincs rajta kamera.
De ha már a falu széli focipályánál is büntetnek akkor még jó hogy eladtam a drónt...
Bár a kis drónokhoz nem kell nagy dolog: mydronspace app használata repülés közben és legyen jogsi és legyen regisztrálva a cucc.
Nem lőheti le! Még rendőr sem!
Biztos, hogy rendőrök voltak?
Vagy esetleg a stílusod miatt voltak olyan morcosak?
Abban, hogy látják a drónt igazuk volt. Van a DJI-nak olyan rendszer amin keresztül lehet látni a drónt és a távirányítót is. Ugyanazt látják amit te a telefonodon repülés közben. Szóval méter pontosan megtalálnak. Ez a DJI Aeroscope. [link]
De inkább nézd meg ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!