Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Drónoknál hogyan van a hatótáv?

Drónoknál hogyan van a hatótáv?

Figyelt kérdés

Nézegettem drónokat. Adatoknál meg van adva, hogy RC distance 80m, sensor range 30m és control range 7km.

Elvileg ezek nem csak szimpla távirányítós drónok, kamerás, GPS-sel szereltek illetve automatikus visszatérő funkció van bennük, és tudnak egy kijelölt útvonalat követni.

Pontosan miket jelentenek ezek az adatok?

2022. máj. 24. 11:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A control range az az elméleti távolság, amin belül még vezérelni tudod a drónt. Ezt nyilván szabadtérre értik, takarásmentes, mindenféle más frenkvenciák általi sugárzásmentes területen.

A sensor range maga a drón beépített távolságfelismerő szenzorának az érzékenysége.

Az RC distance pedig (csak feltételezem) az a távolság, amin belül kapcsolódni tudsz a drónhoz.

2022. máj. 24. 12:07
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Van rá jogsid egyáltalán? Engem most bűntettek meg a zsaruk mert nem jelentettem be hogy adott órában és helyen szeretnék repülni, nem fizettem légfoglalásit stb. (De ez csak a 250g feletti drónokra érvényes, az alatt játéknak számít)
2022. máj. 24. 12:35
 3/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Utolsó, ez nem teljesen így van. “ (De ez csak a 250g feletti drónokra érvényes, az alatt játéknak számít) ”

Mennyire büntettek meg?

2022. máj. 24. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

70 ezer

A drónt nem tudták lefoglalni mert máshol szálltam le vele :D

2022. máj. 24. 13:53
 5/9 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Az szép összeg.

Nagyon zsúfolt területen repültél, lakott terület?

Bocs a sok nem ide illő kérdésem miatt. :)

2022. máj. 24. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kint a falusi focipálya felett, alig pár ház volt a közelben.
2022. máj. 24. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Melyik drónokat nézegetted?

sensor range 30m - ez a drónon lévő szenzorok érzékelési távolsága

RC distance 80m, és control range 7km - ezt a kettőt nem tudom értelmezni... ellentmondanak egymásnka. Egy drónnál voltak ezek leírva?

A 7 km lenne az oké, egy átlag mai drón tud ennyit.

A 80 méter a nagyon pici, telefonnal irányítható drónoknál van.

70k? Az fasza... 120g alatt játék és ha nincs rajta kamera.

De ha már a falu széli focipályánál is büntetnek akkor még jó hogy eladtam a drónt...

Bár a kis drónokhoz nem kell nagy dolog: mydronspace app használata repülés közben és legyen jogsi és legyen regisztrálva a cucc.

2022. máj. 24. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Na ja, ráadásul az a drón hiába nem lett lefoglalva, lelőhetik ha repülni látják. Mondom mi alapján? Hát a DJI nyilván tartja az összes adatot az összes drónról. Mondom aha, 50 méterről leolvassák az "alvázszámot"?
2022. máj. 24. 20:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem lőheti le! Még rendőr sem!

Biztos, hogy rendőrök voltak?

Vagy esetleg a stílusod miatt voltak olyan morcosak?

Abban, hogy látják a drónt igazuk volt. Van a DJI-nak olyan rendszer amin keresztül lehet látni a drónt és a távirányítót is. Ugyanazt látják amit te a telefonodon repülés közben. Szóval méter pontosan megtalálnak. Ez a DJI Aeroscope. [link]

De inkább nézd meg ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=ra00SSKey3I

2022. máj. 24. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!