A DVB-T tuner a tv-n csak a "fizetős" csatornákat találja meg. Eddig jöttek az ingyenesek is. Mi lehet a baj? Télen tettem fel az antennát, azóta kilombosodott előtte egy fa. Ettől lehet? Vagy akkor a többit sem találná?
Figyelt kérdés
A neten sehol nem találni rendes leírást arról sem, hogy hogyan kell manuálisan hangolni. Ezt találtam, de nem tudom használni: [link] 2022. máj. 24. 10:38
1/2 anonim válasza:
Okozhatja a fa, ha lehetséges próbáld meg magasabbra tenni az antennát, vagy ha másik adó is fogható felétek, fordítsd el arra és azok frekvenciájára hangolj. De az is lehet, hogy visszaverődő jelet fogtál eddig, a tárgy ami visszaverte elmozdult, máshogy (vagy sehogy sem) veri vissza, ezért nincs adás. Visszavert jelre csak akkor szabad ráállni ha nagyon nincsen más, érdemes direktben egy adó felé állítani az antennát, ha van fizikai rálátás.
2/2 anonim válasza:
Kiegészítés: a fizetősöket azért találja meg, mert azok modernebb DVB-T2 szabványon jönnek, az ingyenesek viszont maradtak a régi DVB-T szabványon, hogy az analóg átálláskor a szegényeknek kiosztott boxokat ne kelljen cserélni. A modernebb gyengébb vételi viszonyok mellett is bejön annyira, hogy a csatornák nevét vegye, az adás lehet hogy ott is akadozna már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!